Nova vest
Košarka 7

8.8.2024.

12:36

Obradović: "Dobra prilika da iznenadimo Amerikance"

Glavni sportski događaj 12. dana na Olimpijskim igrama u Parizu će biti okršaj košarkšakih reprezentacija Srbije i SAD u polufinalu.

Izvor: Mozzart Sport

EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Naravno da cela Srbija bruji o ovom okršaju ova dva tima, koji će se desiti treći put u poslednjih mesec dana. U oba prethodna navrata su SAD odnele pobedu, kako u pripremnom susretu u Abu Dabiju, tako i u meču prvog kola u grupnoj fazi na olimpijskom turniru.

O ovom meču je govorio i trener Monaka Saša Obradović koji smatra da Srbija bi mogla da iznenadi Amerikance.

"Realno, sistem takmičenja pomalo nije fer ili bolje reći - nije korektan. Ali, na kraju i ovo je dobra prilika za nas da iznenadimo Amerikance. Naravno, ne zavisi sve samo od nas, dosta zavisi od njih i njihove pripreme i arogancije", rekao je Obradović u intervjuu za Mocart sport.

Obradović je saglasan sa činjenicom da Amerikanci imaju određeni respekt prema srpskim košarkašima.

"Čak i utakmicu u Abu Dabiju ne bih računao, niti koristio kao neko merilo realnog odnosa snaga. Opet, u susretu iz grupne faze pojavio se fenomenalni Kevin Durent i njima može da se pojavi bilo ko iz tima, da odigra meč na njegovom nivou. Nije toliko važno pričati o tome da li je Durent, Kari, Džejms, mi moramo da gledamo sebe i neki naš nivo košarke. Pa, sama Džejmsova izjava znači da razume šta znači kad iz utakmice u utakmicu rasteš i dođe do momenta kada pokazuješ nešto što je više od igre ili tvojih mogućnosti, a to može da se desi. Pogotovo ako je jedna utakmica i ako svako pruži više od maksimuma, možda ti se ponudi nešto. Kao, na primer, Južnom Sudanu u onom pripremnom meču sa Amerikancima".

Profimedia/ MichaelBaucher/Panoramic

Da li za ovakvu utakmicu treba možda smanjiti rotaciju, igrati sa manjim brojem igrača?

"Iskreno, mislim da je i ovo što smo imali kroz dosadašnji turnir dobro. Svi su vrlo dobro iskorišćeni sa trenerske strane. Možda je model viđen kroz kasniju fazu utakmice sa Australijom nešto što treba da se iskoristi protiv SAD u oba smera. Amerikanci su svakako favoriti, prvi favoriti za zlato, a ako budu igrali svoju najbolju košarku, kao što su je igrali dosad, biće mnogo teško da ih iko dobije. Ali, zašto da ne razmišljamo o tome? Smatram da uvek treba biti pozitivan i imati velika očekivanja, iz toga praviš velika dela. Sa manjim ciljevima, slabije i završavaš".

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu