Nova vest
Košarka 12

7.8.2024.

15:25

Dobrić jasan: "Možemo da pobedimo Amerikance"

Srpski reprezentativac Ognjen Dobrić je izneo očekivanja pred polufinalni susret koji naši košarkaši igraju u četvrtak od 21 sat protiv Amerike.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Srbija je posle istorijskog preokreta uspela da savlada Australiju i plasira se među četiri najbolje ekipe na najvećoj sportskoj smotri.

Sada izabranike Svetislava Pešića čeka pakleno težak zadatak i susret sa prvim favoritima za zlatnu medalju, ali Dobrić veruje da je pobeda moguća.

"Nemam ja tu mnogo šta da kažem. Mislim da svi ovde znamo kakva je ekipa Amerika. Već smo se sastajali sa njima, i na ovom turniru, i u pripremnom periodu, tako da znamo šta nas očekuje u toj utakmici, koliko će biti zahtevna i fizički, i mentalno, ali polufinale je Olimpijskih igara, tako da tu sigurno neće izostati želje i borbe, tako da uz neku dozu sreće, i sa nekom savršenom utakmicom možemo da dođemo do pobede. Jedva čekamo tu utakmicu, i nadamo se pobedi", jasan je Ognjen.

Podsetimo, australija je imala čak 24 poena prednosti u četvrtfinalu, ali Srbiju to nije zanimalo. Vratila se na najbolji način, napravila spektakularan preokret za pamćenje i otišla u polufinale Olimpijskih igara.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu