Nova vest
Košarka 11

7.8.2024.

14:15

"Ovi Amerikanci su moćniji od Drim tima"

Košarkaši Srbije polufinale Olimpijskih igara u Parizu igraju protiv selekcije SAD, a američki tim na najvećoj sportskoj smotri prokomentarisao je i Aco Petrović.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Hrvatski stručnjak i selektor Brazila iz prve ruke se uverio u nadmoć Amerikanaca, pošto su u četvrtfinalu slavili nad njegovim timom rezultatom 122:87.

Uporedio je Petrović sadašnju ekipu prvog favorita za zlato sa Drim timom iz 1992. godine bio član hrvatske delegacije u Barseloni, na Olimpijskim igrama.

Tada su za SAD prvi put nastupale sve zvezde koje su činile čuveni Drim tim – Majkl Džordan, Medžik Džonson, Lari Bird...

"Nakon iskustva sa Drim timovima (dve utakmice u Barseloni 1992) i ove jučerašnej u Parizu, sada mogu objektivnije sagledati i uporediti obe ekipe. Ona iz Barselone imala je više talenta, dok je sadašnji Drim tim fizički moćni i tu razbija protivnike", napisao je Aco Petrović.


Podsetimo, ove sezone Petrović predvodi Brazil. Pod njegovim vođstvom su obezbedili učešće na OI, a potom stigli i do četvrtfinala.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu