Nova vest
Košarka 2

7.8.2024.

13:14

Krajišnik: Kraj – poslednji meč; od reprezentacije se oprašta i Jovanovićeva

Tina Krajišnik je objavila kraj reprezentativne karijere posle meča sa Australijom. Očekuje se da se od reprezentacije oprosti i Nevena Jovanović. Što se tiče Saše Čađo, ona je izjavila da će još ostati uz devojke.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Audrey MCKIE/SIPA/2408031606

Srbija je u četvrtfinalu izgubila od Australije i završila nastup na OI, a naše košarkašice su iznele utiske nakon bolnog poraza.

Tina Krajišnik je potvrdila kraj reprezentativne karijere.

"Pomešane su emocije jer nismo uspele ono što smo htele. Nije bio naš dan, pretrčale su nas i to je bio najveći problem. Koristile su naše greške u napadu, igrale kontre, a naša odbrana nije funkcionisala. Ne treba zanemariti to što smo uradili ove devojke su dobre i u narednim godinama će osvajati medalje".

Tina sa njima posle ovog takmičenja neće biti.

"Ne. Ovo je bila moja poslednja utakmica, suze su jer nema borbe za medalju. Na kraju mi je došla misao da nemam tu šansu i to je to", poručila je Tina.

Saša Čađo još uvek ne razmišlja o penziji.

"Neosporno je da su se cure potrudile da daju maksimum i da smo tu gde smo, ali uvek želiš više. Sada nije moglo. Ponosna sam na svaku devojku i one koje nisu tu, znamo koliko smo se dale za ovo. Normalno, uvek ti je žao, hoćeš da pobediš ali šta je tu. Ponosna sam na devojke, hoću da ih zagrlim i poljubim. Nikad o tome ne razmišljam, pojam da treba da se oprostim mi nije u glavi i teško mi je, meni je igranje košarke reprezentacija i želim da još da budem uz ove devojke", jasna je bila Čađo.

Jovana Nogić je upravo zbog tih opraštanja od reprezentacije bila posebno utučena.

"Meni je samo žao saigračica koje završavaju reprezentativnu karijeru, što nisam mogla da uradim više, da im pomognem. Moglo je bolje i trebalo je. Morate starije da razumete, ceo život se radi za ovo i puno smo radile preko leta. Razočaranje i tuga, trenutno je osećaj da smo mogle da pružimo više i to je to. Bićemo ponosne kada odemo kući i emocije se slegnu", zaključila je u razgovoru sa medijima.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Lige petice

Udarac za Real Madrid

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je marokanski plejmejker ​​Brahim Dijas povredio mišić u subotu tokom utakmice protiv Real Sosijedada i da neće moći da izlazi na teren nekoliko nedelja.

B92.sport

15:50

12 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu