Nova vest
Košarka 1

6.8.2024.

22:06

Bivši reprezentativac Srbije o Jokiću: "To ne može da se kaže da je slučajno"

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Bojan Popović izjavio je da je Srbija odigrala dva različita poluvremena protiv Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Izvor: Tanjug

photo: Pedja Milosavljevic

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale OI, pošto je u četvrtfinalu posle produžetka pobedila Australiju rezultatom 95:90.

"Kao što je selektor Svetislav Pešić rekao dobro je da postoje dva različita poluvremena da možemo malo da se odmorimo, da se dogovorimo, presaberemo i da onda izađemo na teren. U drugom poluvremenu smo se svi vratili i zaigrali kako očekujemo. Vratili smo se u meč i to nam je donelo pobedu. Ona prva četvrtina mogla je skupo da nas košta", rekao je Popović za Tanjug.

On se potom osvrnuo na igru Srbije u prvom poluvremenu.

"Mi odbranu nismo imali u prvoj četvrtini, kao i u većem delu prvog poluvremena. Čim smo zaigrali u odbrani onako kako bi trebalo, to se već osetilo i u napadu. Dolazili su neki otvoreni šutevi i neki laki poeni. To je donelo prevagu u ovom meču", dodao je Popović.

Popović je potom pohvalio Nikolu Jokića, koji je na meču sa Australijom zabeležio 21 poen, 14 skokova i devet asistencija

"Onaj njegov poslednji šut je praktično rešio meč u produžetku. To više nije nešto što iznenađuje. To ne može da se kaže da je slučajno. Bio je tokom celog meča fenomenalan i dosta strpljiv na ovoj utakmici, što možda nije imao ranije na nekim utakmicama. Imao je i dosta udela u odbrani. To je taj uticaj Jokića na našu igru. On je najbolji igrač na planeti u ovom trenutku", dodao je nekadašnji srpski košarkaš.

Srbija će u polufinalu OI igrati sa pobednikom meča Brazil - SAD.

"Verujem 99 odsto da ćemo u polufinalu OI igrati sa Amerikancima, iako smo svi priželjkivali da sa njima igramo u finalu. Nije nam prvi put da se sa njima sretnemo i pre finala. Mislim da su SAD favoriti", zaključio je Popović.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu