Nova vest
Košarka 10

6.8.2024.

21:05

Jokićev saigrač totalno podbacio na OI

Kanadski košarkaš Džamal Marej je imao katastrofalan nastup na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Sameer Al-Doumy/Pool Photo via AP

Iako se dosta očekival od saigrača Nikole Jokića, pa da bude i predvodnik Kanade uz Šej Gildžus-Aleksandera, on je totalno podbacio.

Na četiri utakmice na OI, imao je prosek od šest poena uz tri skokova i 3,8 asistencija po meču.  Pogodio je samo dve trojke iz 14 pokušaja (14.3%), dok je za dva gađao 7/17.

Posebno loše veče je imao protiv Francuske u četvrtfinalu, kada je za 24 minuta u igri imao sedam poena (3/13 iz igre) uz pet skokova, jednu asistenciju i tri izgubljene lopte.

Francuzi su pobedili Kanadu (82:73) i plasirali se u polufinale.

O njegovoj lošoj igri svedoči i + / - količnik, koji je u proseku -23. Što znači da je Kanada sa njim na terenu obično bila u velikom zaostatku, odnosno, ukoliko su vodili, padala je prednost.

Ukupno je dao 24 poena, što je poređenja radi manje nego što je najbolji igrač kanade Šej Gildžus-Aleksander dao samo protiv Francuza (27p).

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

Odbojka

Savez potvrdio: Kolaković i Gvideti odlaze!

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije održalo je sastanak, kojim je predsedavao Đula Mešter, predsednik OSS. Na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

OSSRB

10:30

55 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu