Nova vest
Košarka 6

6.8.2024.

17:07

Micić: "Australijanci su nas uništili, nanjušili su nam krv"

Vasilije Micić izneo je utiske posle plasmana Srbije u polufinale Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija je pobedila Australiju, uz 95 : 90 posle velike drame i produžetka.

"Ovo je iskustvo igranja košarke, da budemo spremni da pobedimo u poslednjoj sekundi. Prvo da SAD pobedi Brazil, pa ćemo videti. Pokušaćemo da se spremimo u odnosu na ono prvo iskustvo s njima. Moramo da ohladimo glave i spremimo se", istakao je Micić.

Iz Pariza, Dejana Popović

"Australijanci su nas uništili, nanjušili su nam krv, nekako smo uspeli da se vratimo u igru i odigramo dobro taj produžetak. Treba da učimo iz svakog napada, hteli smo da pobedimo i u poslednjoj četvrtini, ali kao da je nestalo snage. Onda se pojavi Avramović sa beskonačnom energijom i izuzetno ga poštujem. Svi momci su ovde veoma bitni da bismo bili tim." 

"Ovakve su eliminacione utakmice, ako misliš da je sve gotovo, promeni se. Sreća da imamo iskustva za ovakve stvari. Ovakva je pobeda možda i slađa. Svi imamo rutinu kako se oporavljamo, da se igra dan za dan i slično. Treba da se smire strasti i telo pripremi", rekao je Vasilije Micić.

Bilo je reči i o Nikoli Jokiću.

"Prvenstveno sjajan momak, srećni smo što je ovde i on je srećan što je ovde."

U polufinalu Srbiju čeka pobednik meča SAD – Brazil.

"Ne znam da li ćemo gledati Amerikance, verovatno u hotelu. Razmišljam da moraš da igraš sa najboljima ako hoćeš da napraviš nešto veliko."

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu