Nova vest
Košarka 14

6.8.2024.

13:46

"Teško je nazvati pretnjom tim koga su SAD pobedile 26 razlike"

Američki mediji tvrde da košarkaška reprezentacija Srbije nije pretnja Amerikancima na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Košarkaši Srbije od 14 sati i 30 minuta u četvrtfinalu najveće sportske smotre snage odmeravaju sa Australijom, a ukoliko pobede u polufinalu megdan dele sa pobednikom susreta Brazil – SAD.

Američki mediji smatraju da njihov tim sam sebi može da bude najveći protivnik.

"Iskreno, ako reprezentacija SAD ne shvati protivnika ozbiljno ili izađe mlako na teren, mogla bi da pobedi samu sebe na turniru. Koji drugi timovi bi od toga mogli da imaju koristi? Hajde da rangiramo preostalih sedam učesnika turnira i kakve su njihove šanse da dođu do pobede nad Amerikancima", piše "NBC".

U istom tekstu se dodaje da Srbija ne može da se uzima kao velika pretnja, te da Karijevi "orlovi" bez Jokića nisu isti tim.

"Srbija može da bude protivnik Amerikanaca u polufinalu i ima Nikolu Jokića u reketu sa prosekom od 18,7 poena, 11 skokova i sedam asistencija uz procenat šuta od 64,5 odsto. I dalje je najbolji igrač na planeti i može da dobije meč protiv bilo koga. Bogdan Bogdanović je takođe dao 19 poena za Srbiju na jednom meču. Ipak, teško je nazvati pretnjom tim koga su SAD pobedile 26 razlike u prvom meču grupne faze na Olimpijskim igrama. Pobedili su ih isto i u prijateljskoj utakmici. Srbija može da izdrži protiv SAD kada je Jokić na parketu, ali nemaju dubinu da izdrže minute kada ode na klupu", dodaje pomenuti medij.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu