Nova vest
Košarka 24

6.8.2024.

8:25

"Jokić i Srbija? Divlje stvari se dešavaju"

Cenjeni američki novinar Brajan Vindhorst prokomentarisao je ulogu Nikole Jokića u reprezentaciji Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Srbija je bila druga u grupi sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom, a Jokić je prosečno beležio 18,7 poena uz 11 skokova i 7 asistencija po meču.

"Orlove" u četvrtfinalu očekuje duel sa Australijom (utorak, 14.30), a ako prođu onda verovatno novi sudar sa najvećim favoritom SAD, od koje se očekuje da prođe Brazil (21h).

"Jokić ima veću ulogu u Nagetsima nego što ima u Srbiji, za šta mislim da je ludo. Igrao je samo 27 minuta i njihov trener je stara, stara, stara škola, Svetislav Pešić. Voli da ima sistem, Srbija voli da ima sistem iako je bolje da Jokić ima loptu 98 odsto vremena, oni igraju po sistemu jer to je srpski način", rekao je Vindhorst.

Novinar ESPN je zbunjen onim što vidi u srpskom timu.

"Jokić ovde ne priča sa medijima, ne priča sa srpskim medijima od 2016. Fin je, kaže hvala ali ne priča sa medijima. Ne znamo šta misli, ali mislim da Srbija glumi da je na konopcima, da se suzdržava da ne pokaže sve SAD-u jer ako budu opet igrali da će izvući nove stvari. Divlje stvari se dešavaju na ovim utakmicama", dodao je popularni VIndi.

Vindhorst je novinar od 2000. godine, a nakon što je pratio Klivlend Kavalirse za lokalne medije, 2010. je prešao na ESPN kako bi "pokrivao" novi tim Lebrona Džejmsa Majami Hit.

Smatra se jednim od glavnih Džejmsovih medijskih "pulena".

Podeli:

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu