Nova vest
Košarka 11

5.8.2024.

19:06

Australijanac o duelu sa Srbijom: "Biće izuzetno agresivni, to im je zaštitni znak"

Nekadašnji košarkaš Australije Luk Longli je govorio o okršaju “kengura” sa reprezentacijom Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Longli je sedeo na klupi pre osam godina, kada je Srbija na Olimpijskim igrama u Riju ubedljivo savladala Australiju (87:61) i na kraju se dokopala medalje.

Ove dve selekcije se ponovo sastaju, ali sada u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. On upozarava Brajan Gordžijana i njegovu ekipu.

“Te evropske ekipe, posebno poput Srbije, su čuvene po tome da se kriju u travi tokom priprema. Nikada ne otvore sve karte u prijateljskim utakmicama, pa često ni u grupi. I to tako dobro rade”, rekao je Longli, nekadašnji reprezentativac Australije i bivši NBA košarkaš.

Kada je on sedeo na klupi Australije, odigrao je dva meča u Riju, slavili su “Bumersi” u grupi, ali u polufinalu su mogli da gledaju rapsodiju srpskih košarkaša.

“Razbili smo ih u grupi. Bili smo puni samopouzdanja pred polufinale, nismo sumnjali u naš plan. A onda je počela utakmica i bila je to potpuno drugačija Srbija od one koju smo videli ranije. Totalno drugačiji stil… Rotacije su se razlikovale i na kraju su nas dobili u utakmici koja je bila najvažnija…”, prisetio se dvomeča iz Rija i dodao:

“Žestoko su nas udarili od prvog podbacivanja… To im je uvek bio zaštitni znak. Biće izuzetno agresivni i biće to drugačiji nivo fizičke igre, kakav Bumersi nisu još videli. Zato ne smeju da se oslanjaju na utakmicu od pre dve nedelje. Ako tu urade i oni nas rano pritisnu, onda će odmah steći prednost i moraćemo da ih jurimo”, zaključio je Longli.

Australija je na OI turniru u Lilu odlično startovala pobedom nad Španijom (92:80), ali je potom pretrpela poraz od Kanade  (83:93) i Grčke (71:77).

“Kenguri” su takođe slavili na pripremnom meču protiv Srbije u Abu Dabiju (84:73). Ipak, tada su “Orlovi” bili oslabljeni ne igranjem Bogdana Bogdanovića, a verujemo da selektor Svetislav Pešić nije želeo da otkriva sve karte.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu