Nova vest
Košarka 32

4.8.2024.

15:09

"Srbija na Ameriku u polufinalu – falila je samo Suzana Mančić"

Bivši srpski košarkaš Mića Berić je prokomentarisao potencijalni okršaj Srbije sa Amerikom u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Moritz Muller/Alamy Live News

Prema njegovim rečima, žreb je izgledao kao "klacičan loto".

"Do sinoć, posle utakmice, nije se uopšte znalo. I to je ona konfuzija koju je stvorila FIBA sa ovim novim konceptom, novom organizacijom od tri grupe, gde niko živ nije mogao da zna ko će s kim da igra. Otprilike se znalo ko će na koga u četvrtfinalu, ali za polufinale je jedan klasičan žreb. U šali kažem – sinoć je falila samo Suzana Mančić da izabere ‘loto’ sedmicu i ‘loto’ dobitnika. Izgledalo je kao žreb za ‘loto’", objasnio je Berić.

Takođe, istakao je da to može da bude nezgodno, jer smo svi očekivali taj duel u finalu.

"I sad koliko god smo mi jak tim, profesionalci, sve to, koncentracija na nivou, ali jednostavno tu u nekom malom mozgu ostaje ta misao da u slučaju pobede, idemo na Ameriku koja će 101 odsto pobediti Brazil. Tako da nezgodno je, svi smo očekivali da će to da bude veliko finale", dodao je.

Olakšavajuća okolnost je, kako je rekao, manji pritisak.

"Možda je manji pritisak u polufinalu igrati protiv Amera nego u finalu, ali sve je to prebrzo, mislim da apsolutni fokus mora da bude na utakmicu protiv Australije, jer se radi o jednoj izuzetno dobroj reprezentaciji i reprezentaciji čiji stil igre nam apsolutno ne odgovara", zaklučio je nekadašnji reprezentativac.

Podsetimo, ukoliko Srbija pobedi Australiju, sledi duel sa Sjedinjenim Američkim Državama u polufinalu koji igraju protiv Brazila i bila bi najveća senzacija ikada viđena ukoliko ne bi pobedili.

Sve su prilike da ćemo revanš iz grupne faze iz Lila ponovo gledati u Parizu u polufinalu Olimpijskih igara, naravno, pod uslovom da Srbija pobedi Australiju, a Amerika Brazil.
 

Podeli:

Komentari 32

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu