Nova vest
Košarka 2

4.8.2024.

15:20

Stiv Ker pred Brazil: "Trčimo 800 metara - nismo još ni 100 prešli"

Selektor "drim tima" Stiv Ker govorio je o protivniku u predstojećem četvrtfinalu olimpijskog turnira.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Amerikanci nastavljaju put do "već viđene" zlatne medalje preko Brazila kome je jedna pobeda u grupi, ali i poklapanje drugih rezultata, donela plasman među osam.

Stiv Ker i njegovi saradnici dobro su analizirali ekipu Ace Petrovića.

"Fizički su veoma jaki, mislim da su na prvom mestu po broju ofanzivnih skokova na turniru", kaže Ker.

"Imaju nekoliko zaista odličnih šutera i jednostavno igraju tvrdo. Igraju svaki napad tako, pa mi moramo biti spremni za njihovu fizičku igru i na njihove šuteve, i moramo biti na ivici i spremni za njih jer oni neće popustiti nijednog trenutka", svestan je selektor Amerikanaca kvaliteta južmoameričke selekcije.

Brazilci su za širu američku javnost potpuna nepoznanica, teško da i strastveniji ljubitelji košarke u SAD znaju i za jedinog igrača Brazila iz NBA lige Đuija Santosa, koji, zanimljivo, igra upravo kod Kera u Voriorsima.

Ali stručni štab SAD je i te kako upoznat sa kvalitetom igrača Brazila od kojih je nekolicina igrala u NBA i u poseduju ogromno iskustvo.

FIBA


Brazilci imaju šestoricu različitih igrača koji su postizali osam poena u proseku po meču na OI, takođe beleže i 13 ofanzivnih skokova po utakmici. Ono što ih takođe čini opasnim za rivale je njihov šut za tri poena koji je na 45% kao i činjenica da su ubacili 11 trojki u proseku po meču u grupnoj fazi.

"Gledao sam sve njihove utakmice, vrlo su posvećeni napadačkoj igri i defanzivnim sistemima", kaže o Brazilu i prva zvezda Amerikanaca Lebron Džejms.

Upravo je pred meč sa SAD Bruno Kaboklo odigrao najbolji meč na turniru koji je garnirao sa 33 poena.

Centar koji je u minuloj sezoni nosio dres Partizana odlično je poznat u NBA krugovima  jer je sedam godina bio deo najjače lige sveta i biće pod posebnim nadzorom centara "drim tima".

Amerikanci su, ipak, veliki favorizi i protiv Brazila, to je jasno kao dan, a ukoliko prebrode narednu prepreku naredna im je bolji iz meča Srbija - Australija.

"U duhu olimpijskih igara i maratonske metafore koja se često koristi, sada kada smo prošli u plej-of, rekao bih da trčimo trku na 800 metara. Trčimo vrlo dobro, ali nismo još prešli ni 100 metara", poručio je Ker i očito alarmirao svoje igrače da ne sme biti opuptanja.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu