Nova vest
Košarka 5

4.8.2024.

13:01

Milutinov i Petrušev imali posebnu motivaciju protiv Južnog Sudana – evo o čemu se radi

Nikola Milutinov i Filip Petrušev su imali posebnu motivacijiu za meč protiv Južnog Sudana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Audrey MCKIE/SIPA/2408040951

Košarkaška reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Olimpijskih igara pošto je u poslednjoj utakmici grupne faze savladala selekciju Južnog Sudana rezultatom 96:85.

Samim tim, Filip Petrušev i Nikola Milutinov su ispunili obećanja koja su dali grčkim reprezentativcima i  saigračima iz Olimpijakosa.

"Videli smo se veče pre utakmice. Videli smo se i rekao sam mu da ne brine jer ćemo mi obaviti posao. I mi smo to uradili", rekao je Nikola Milutinov za "Jurohups".

Takođe, otkrio je da su imali i opsebnu motivaciju.

"Moram da kažem još jednu stvar. Imali smo još jednu dodatnu motivaciju na terenu jer nam je trener Andreas obećao po jedan dodatni dan za svaki poen u konačnoj konačnoj razlici", dodao je Milutinov.

Podsetimo, Grčka u grupi ima skor od dva poraza i jedne pobedu, protiv Australije. Međutim, u tom duelu nisu zabeležili dovoljnu koš razliku, te zbog trijumfa Srbije nad Južnim Sudanom od više od tri razlike dalje prolaze kao treći u grupi.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Australije.

Ukoliko Srbija pobedi Australiju, sledi duel sa Sjedinjenim Američkim Državama u polufinalu koji igraju protiv Brazila i bila bi najveća senzacija ikada viđena ukoliko ne bi pobedili.

Sve su prilike da ćemo revanš iz grupne faze iz Lila ponovo gledati u Parizu u polufinalu Olimpijskih igara, naravno, pod uslovom da Srbija pobedi Australiju, a Amerika Brazil.
 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu