Nova vest
Košarka 6

4.8.2024.

9:22

Bogdanović: "Ne mogu da lažem, znao sam..."

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović postao je u subotu uveče rekorder nacionalnog tima po broju postignutih poena.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

On je sa 30 koševa protiv Južnog Sudana prestigao Miloša Teodosića na večnoj listi strelaca i zaseo na vrh.

“Znao sam, ne mogu da lažem. Rezultat me je vukao. Otvorilo se. Nisam jurio rekord. Da nisu sudili ova dva penala na kraju ne bih ga prestigao. To valjda treba da se zasluži. Ali to neće imati nikakav značaj ako izgubimo u četvrtfinalu. Ne moram da mislim o tome”, rekao je Bogdanović za "Meridian sport".

Ipak, njemu je najvažnije da je pomogao ekipi da savlada žilavog protivnika i plasira se u četvrtfinale bez poteškoća

“Znali smo da su nezgodan protivnik. Protiv Amerikanaca su uspevali da se vraćaju iz velikog zaostatka. Nisu ekipa za potcenjivanje. Željni su uspeha, željni su svega”.

Sledeći rival u četvrtfinalu biće Australija.

“Dosta slično igraju kao Sudan. Brzo. Šutiraju mnogo trojki. Atraktivni su, bore se 40 minuta. Odlično su pripremljeni. Tu je iskusni Peti Mils, koji se cele godine sprema za OI. Zajedno smo se spremali. Drago mi je da ću se takmičati sa njim u četvrtfinalu”.

“Obe ekipe znaju dosta jedni o drugima. Kad se zagrejemo mi se takmičimo i tokom pripremnih utakmica. Nema lagane igre. Biće teško. Četvrtfinale je najvažnija utakmica. Ne smemo da se opustimo i da im dozvolimo da brzo trče. Ne možemo sporo, ne možemo da spustimo. Ne igra se više takva košarka. Potrebni su nam laki poeni".

Često je napominjao da mu Lil i 2015. godina bude najgora sećanja na reprezentaciju.

“Morao sam da popravim utisak… Lepo smo završili. Ima još ružnih sećanja u Bersiju (F4 Evrolige 2010)… Ima još izazova”, zaključio je Bogdanović.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu