Nova vest
Košarka 13

4.8.2024.

0:05

Pešić o Australiji: "Sve zavisi od nas, ako odigramo kako umemo"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je izneo utiske posle pobede nad Južnim Sudanom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

"Orlovi" su savladali Sudance sa 96:85 i plasirali se u nokaut fazu turnira, gde ih čeka duel sa Australijom.

Pešić je bio zadovoljan igrom.

"Fantastična utakmica, spektakl. Oni su neobična ekipa. Igraju košarku budućnosti. Nema nikakve dileme. Za jedno 10-ak godina košarka će se ovako igrati. Neće to biti kao hokej na ledu, ali biće brzo. Imaju mentalnu snagu. Ona je važna pored taktičkih segmenagta. Teško ih je savladati. Imali su dve fantastične utakmice protiv Amerikanaca. Tako su podigli svoje samopouzdanje. Oni ne gledaju ko je protivnik, samo sebe. Šutnuli su 80 puta. Uspeli smo da ih uvedemo u naš ritam i igramo kako mi želimo. Znalo se kad se šta radi, a to njima otežava posao", rekao je Pešić.

Sudanci su imali izvanredne procente.

"Pored toga imali smo izvanredan procenat šuta i preko 30 asistencija i 40 skokova. Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Ova igra daje optimizam pred četvrtfinale. Da smo pogađali bacanja, možda bi i ranije bilo završeno. U prvom poluvremenu smo želeli da odmah pobedimo, a to je teško. Prethodni meč smo dobili sa +40, pa je teško potom igrati u egalu. Bavili smo se kasnije više igrom, nego rezultatom. Ono što smo zamislili sproveli smo u delu. Našli smo balans, a Bogdan je pogađao najbolje do sada."

Govorio je o predstojećem rivalu Australiji.

"Ne igraju istu košarku, ali su jedna od najbržih ekipa. Fantastični su u svom stilu. Imaju mnogo NBA igrača i ogromno iskustvo, za razliku od Sudana. Ovi su iskusniji, znaju da igraju, izvaredni su šuteri. Videli smo kako ih je Grčka pobedila – zbog odbrane. Bez toga nema ništa. Moramo da odigramo kako umemo, onda sve zavisi od nas", zaključio je selektor Pešić.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Naplaćivaće više

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

MacRumors

8:10

44 min

Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

17 h

Novo Sport Video Menu