Nova vest
Košarka 3

2.8.2024.

19:35

Pobesneli Spanulis napao sudije: Ovo nije normalno

Selektor Grčke Vasilis Spanulis oštro je osudio suđenje na utakmici sa Australijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Grčka je došla do prve pobede na spektakularan način nad ekipom Australije. Imali su ogromnih 18 poena prednosti, ali su na kraju pobedili posle drame rezultatom 77:71.

Šta im sada treba za prolaz dalje, možete videti OVDE.

Nakon utakmice se Vasilis Spanulis prilično naljutio i "osuo paljbu" po sudijama.

"Moraju više da nas poštuju. Kriterijumi se mnogo razlikuju na ove tri utakmice koje smo igrali. Na Olimpijskim igrama je najjača konkurencija na planeti i moraju više da nas poštuju. Dolazimo u situaciju da nije isto za sve. Milioni ljudi gledaju ove utakmice i kriterijum mora biti isti za sve. Ovo nije normalno, ovo nije ispravno. I nije samo danas, stalno je tako. Poštujem sve trener i sve timove, ali moraju više da poštuju nas. Mi se spremamo isto za sve", rekao je Spanulis.

Nastavio je Vasilis u istom ritmu:

"Mnogo smo se žalili nakon utakmica jer je jasno da suđenje nije jednako za sve, a svi koji su gledaju to znaju. Očigledno je. Pogledajte slobodna bacanja, danas 11 naspram 21, protiv Španije 5 - 18. Poritv Kanade je bilo 20-3 ili nešto slično. Ovako ne možemo da igramo košarku. Imamo najboljeg igrača na svetu, sjajne igrače oko njega i samo želimo isti kriterijum kao ostali timovi. Janis? Tukli su ga više neko bilo kog drugog igrača na turniru. Da igraju preko granice faula, da ga onako guraju... To nije košarka. Izvinite, to nije košarka. To je neki drugi sport. Igrajte fizičku košarku, snažno, ali neka bude faul. Nesportske lične greške? Nikada. To nije kako treba", rekao je Spanulis.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu