Nova vest
Košarka 8

2.8.2024.

15:22

Drama: Grčka umalo poražena posle +18 – Australiji malo sjajni Lendejl

Košarkaši Grčke pobedili su Australiju na Olimpijskim igrama rezultatom 77:71 u poslednjoj utakmici grupne faze.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Grčka je došla do prve pobede na spektakularan način nad ekipom Australije.

Imali su ogromnih 18 poena prednosti, ali su na kraju pobedili posle drame rezultatom 77:71. Australiji je trebao poraz manji od 9 razlike.

Šta sada? Ukoliko Španija pobedi Kanadu, Australija je ispala, kao i Grčka kako stvari stoje.

Ukoliko Kanada pobedi Španiju, Australija će biti drugoplasirana ekipa, dok će treća biti Grčka zbog bolje koš razlike u odnosu na Špance.

Da je Grčka zadržala prednost od 18 poena, bila bi sigurno ispred Australije i u odličnoj situaciji da prođe u naredno kolo, a sada će biti veoma napeto...



Što se same utakmice tiče, videli smo odličan meč Janisa Adetokumba i Tomasa Vokapa, a posebno u prvom poluvremenu kada su imali 17 razlike igrači Grčke.

Janis je utakmicu završio sa 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok je 18 poena uz po 3 skoka i asistencija imao Vokap, a po 13 poena postigli su Toliopulos i Mitoglu.

U redovima Australije, videli smo 17 poena i 8 skokova Džoka Lendejla, koji je bio najbolji u "kengurima", Dante Egzum je zabeležio 6 poena, 3 skoka i 5 asistencija i to je učinak dvojice bivših igrača Partizana.

Što se ostatka ekipe tiče, 13 je imao Mils, 11 Denijels, a 9 poena uz 11 skokova i 6 asistencija bio je učinak Džoša Gidija.

Grci su imali veliku prednost tokom čitavog meča, rano su stigli i do dvocifrenog vođstva, ali su u drugom poluvremenu sve ispustili.

U trećoj četvrtini su dugo bili na 4 poena, Janis nije postigao koš u tom delu meča, a Vokap je imao samo dva poena i to se i te kako osetilo.

Lendejl je bio najbolji u tom timu, Mils pogodio neke važne šuteve i Australija je potpuno istopila prednost Grka i došla do 2 poena minusa u finišu.

Vokap je odigrao ključnu ulogu u odbrani, napravio i jedan jak faul nad Egzumom i pomogao Grčkoj da preživi neverovatan povratak Australije.



Meč pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

13:35

(24:25, 12:28, 14:9, 21:15)
  AUS   GRE  
  71 : 77  

15:27

K R A J

Pobedila je Grčka! Veoma važan trijumf rezultatom 77:71, a videćemo da li je to bila pirova pobeda. Imali su ogromno vođstvo i sve u svojim rukama, da su održali +18 bili bi ispred Australije i mirno čekali rasplet, a sada...

15:19

Poslednja dva minuta:

Šta nas čeka? Grčka se izgleda odbranila, ali Toliopulos nije pogodio bitnu trojku. Potom oštar faul Vokapa nad Egzumom i bivšeg igrača Partizana, a sada člana Dalas Maveriksa, čekaju dva slobodna bacanja.

Sudije gledaju da li je nesportska. Ramenom je ušao u Egzuma koji je bio na prodoru i sada sudije zanima da li je Tomas Vokap gledao loptu. Nema nesportske...

Egzum je prvo bacanje promašio, a drugo pogodio, 70:74

15:14

28' Spektakl

Mils! Vratila se Australija na 69:71 kakva drama u Lilu! Neverovatna utakmica. Odbranila se Autralija i krenula u kontru, ali je Džoš Gidi poslao loš pas za Lendejla u reket i izgubio loptu...

Janis Adetokumbo pravi faul u napadu! Zaleteo se u reket, a tamo se Peti Mils sjajno postavio i izvukao faul u napadu. Nestvarna utakmica

Gidi bira loš šut i promašuje, a Lendejl pravi faul nad Janisom u reketu u borbi za skok, a na drugoj strani ide trojka! 69:74

Egzum je hteo da vrati i nije uspeo...

15:12

15:11

26' Grci traže nesportsku

Kružila je lopta u napadu Australije, a niko nije želeo da šutne odmah i svi su tražili bolju poziciju. Nik Kej je krenuo po odbijenu loptu i ofanzivni skok, bacio se na nju i kada je Janis uhvatio on je proklizao i udario u njegove noge pa ga pokosio. Grci traže nesportski faul, ali nije realno da će se to desiti...

15:09

25' Drama!

Egzum je sjajno napao leđima pa izbacio pas za Petija Milsa! Trojka za Australiju i 65:69, kakva drama u Lilu!

Denijels šalje  loš pas i Mitoglu krade loptu, a na drugoj strani je Kalates pogodio važan flouter, 65:71. Potom je Mils promašio šut i udaljio Australiju od spektakularnog preokreta.

15:07

24' Grčka u problemu

Novi poeni Vila Megnija i tajm-aut zove Grčka. Od +18 došli su do samo 7 poena prednosti i čeka nas velika drama u nastavku susreta! 62:69 je trenutni rezultat posle koša Megnija.

15:01

15:00

22' Trojka za trojkom!

Vratila se Australija na jednocifreni zaostatak, ali je Janis odmah pogodio trojku i vratio +10! Sjajna utakmica u Lilu, 55:65

Lendejl je najbolji u redovima "kengura" i ima 14 poena uz 7 skokova, a sem njega niko nema dvocifreni učinak.

Janis je ovom trojkom upisao prve poene u drugom poluvremenu i ima 18 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu