Nova vest
Košarka 1

2.8.2024.

12:46

Dominacija Kabokla: 33 poena i pobeda Brazila

Košarkaška reprezentacija Brazila pobedila je Japan rezultatom 102:84 u trećem kolu turnira na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Selekcije Japana i Brazila su odigrale poslednji meč u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama i oba tima su poražena u prva dva kola od strane Nemačke i Francuske.

Japanci su sada i zvanično eliminisani, dok Brazilcima ostaje mala šansa da se kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Sada je Brazil bio pobednik i opravdao ulogu favorita, a pobedom od 18 razlike ostaje im nada za pomenuti plasman koji bi doneo veliku radost Brazilcima.



Aktuelni igrač Partizana Bruno Kaboklo odigrao je dominantnu utakmicu. Upisao je 33 poena uz 17 skokova i 1 asistenciju, dok je Vitor Benite imao 19 poena, a Marselinjo Uertas 13 i 8 asistencija, a košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santos postigao je 7 poena uz po 4 skoka i asistencije.

Na drugoj strani, Japance je predvodio krilni centar Džoš Hokinson dabl-dablom – 26 poena, 10 skokova i 2 asistencije, Juki Kavamura je takođe imao dabl-dabl sa 21 poenom, 10 asistencija i 2 skoka, dok je 14 poena i 9 skokova upisao Juta Vatanabe.

Japancima će u glavi dugo biti onaj poraz od Francuske kada su na kontroverzan način ostali bez senzacionalnog trijumfa.


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu