Nova vest
Košarka 6

2.8.2024.

11:05

"Ne bih preterivao u pohvalama za košarkaše"

Bivši košarkaš Milutin Aleksić je komentarisao nastup košarkaša Srbije protiv Portorika i poručio da "ne bi preterivao u pohvalama".

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Srbija je deklasirala Portoriko u drugom meču Olimpijskih igara u Parizu. Rezultat je na kraju iznosio 107:66 u korist "orlova", a Milutin Aleksić smatra da takav protivnik ne može da zadovolji srpske ambicije.

"Vremena su se promenila, kao i generacije, ali da ne idemo u istoriju. Ovaj Portoriko nam odgovara, što se moglo videti na prošlom Svetskom prvenstvu kada mi nismo bili ni kompletni. Oni ne forsiraju organizovani način igre, sve suprotno od naše reprezentacije. A kakav je odnos snaga te dve filozofije, najbolji pokazatelj je krajnji rezultat. Nije moglo biti iznenađenja, dobro je što se desilo nešto pozitivno posle sudara sa Amerikancima. Ali, Portoriko ne može da zadovolji srpske ambicije", jasno je poručio Aleksić u razgovoru za SK.


 




Kako je rekao, ne bi preterivao u pohvalama Srbiji jer nas čekaju izazivniji protivnici.

"Ne bih preterivao u pohvalama, zato što nas čekaju još izazovniji rivali. Ali, protiv Portorika je sve bilo solidno. Nikola Jokić je zatvorio reket skokom (13 def), a protivnik je ostao bez drugog napada. I Filip Petrušev je uhvatio ritam, na pravi način je ispratio centra Denvera. Lepo je bilo videti poletnijeg Vasilija Micića, Nikola Jović je lepo iskoristio svoje minute, kao i Gudurić, Avramović… Svaki bi selektor poželeo jednu takvu partiju", naveo je bivši košarkaš.

Međutim, problemi u vidu šuta kod izabranika Svetislava Pešića će se, prema njegovim rečima, rešiti kako bude odmicalo takmičenje.

"Šut je stvar forme, diže se iz utakmice u utakmicu. Možda je dobro što je u ovom delu takmičenja takav, kakav je, mislim da bi sada bilo prerano da svi redom sipaju kao od šale. Jer, najveća iskušenja tek predstoje, kada krene nokaut faza. Ono što smo mogli da vidimo protiv Portorika bili su dobro izgrađeni šutevi, lopta je dobro i brzo kružila, relativno solidno su pogađali. Ima tu još prostora za napredak, biće naši reprezentativci još precizniji onda kada bude najpotrebnije. Ali, da ponovim, jedna dobra partija protiv ovakvog rivala ne sme da uspava. Sve je u našim rukama, očekuje nas duel sa Južnim Sudanom kada pada odluka o konačnim pozicijama u grupi. Biće to zanimljiv i, nadam se, totalno drugačiji okršaj od ovog sa Portorikom", zaključio je za SK Milutin Aleksić.

Podsetimo, treću utakmicu na najvećoj sportskoj smotri Srbija igra u subotu od 21 sat protiv Južnog Sudana.

 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu