Nova vest
Košarka 0

1.8.2024.

14:20

Basketašu Srbije stiže maska iz Lila: "Nama više ne treba – tu smo da se pomažemo"

Basketaši Srbije zabeležili su drugu pobedu na Olimpijskim igrama, pošto su ranije tokom dana pobedili Holandiju.

Dejana Popović
EPA-EFE/YOAN VALAT

Holanđani su pobeđeni dvojkom Strahinje Stojačića (21:19 uz zvuk sirene, a ono što je zabrinulo jeste povreda nosa koju je zaradio Mihailo Vasić.

"Vasić ima neku malu frakturu nosa, tražimo masku. U sredu uveče nismo uspeli da je nađemo, bilo je kasno, ali koliko sam ja razumeo neka od košarkašica ima masku pa će poslati iz Lila. Nije bilo dileme da li će da igra, nije toliko strašno, mala fraktura. Da je ozbiljnije verovatno bismo se zapitali da li treba ili ne treba, on je insistirao da igra. Vaske je taj momak koji neće stati, jedino ako baš ne može. Hvala mu i izguraće on ovo", rekao je posle meča Stojačić.

Da će najavljena pomoć iz Lila stići pred večerašnji okršaj basketaša sa Francuzima, potvrdila nam je kapitenka košarkašica Srbije Tina Krajišnik.

Sa Olimpijskih igara iz Pariza

Dejana Popović


Nekoliko izabranica Marina Maljković imalo je problema sa prelomom nosa u prethodnom periodu i moralo je da nosi zaštitnu masku, sa njom i dalje igra Ivon Anderson.

"Poslale smo mu već masku, jer smo imale više slomljenih noseva tokom priprema i ponele smo te maske i ovde", rekla nam je  Krajišnik.

Pošiljka iz Lila stigla je preko doktora Olimpijskog tima Srbije.

"Mini Đorđević više nije potrebna, tako da se nadam da je maska već stigla Vasketu, naravno sve ide preko doktora Dragana Radovanovića. Tu smo da se pomažemo i bodrimo, pratimo jedni druge, navijamo, sa basketašima smo se dosta družile i u Tokiju. Svi zajedno smo ovde, da se borimo za iste ciljeve, za medalje. Žao nam je bilo kad smo ga videle kako igra i nadam se da će mu pomoći", ispričala nam je Tina Krajišnik.


Basketaši Srbije večeras do 22.35 igraju duel sa domaćinom, dok su košarkašice već izborile četvrtfinale Olimpijskih igara.

One u subotu igraju poslednji meč grupne faze sa Španijom pred dolazak u Pariz na završnu fazu.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu