Nova vest
Košarka 0

1.8.2024.

9:40

Jedan sastanak u Lilu koji je promenio sve: "Proradio je srpski inat"

Verovala je Jovana Nogić da će košarkašice Srbije doći u Pariz i da otvaranje Olimpijskih igara neće biti jedina poseta epicentru sportskih dešavanja.

Dejana Popović
FIBA

To su bile njene reči nakon što su košarkašice Srbije pobedile u prvom kolu Olimpijskih igara, kada je posle drame u Lilu je pao Portoriko.

Niko u timu Srbije nije imao osećaj da je to bio trijumf, jer su izabranice Marine Maljković tada imale plus 20, ali su u poslednjoj četvrtini doživele pomračenje, pa je otkud došla i kritika selektorke da na u ovom susretu ništa nije valjalo i da se ovako ne može put Pariza.

Bila je to opomena za naredni meč protiv Kine, a upaljeni alarmi na vreme urodili su plodom.

Sa Olimpijskih igara u Parizu

Dejana Popović

Košarkašice Srbije odigrale su sjajnu utakmicu i zabeležile veliku pobedu 81:59, vrednu četvrtfinala Olimpijskih igara.

Karta za "grad svetlosti" je čekirana i koferi već polako mogu da se spremaju.

"Nakon pobede protiv Portorika nismo imale osećaj da smo pobedile. Ostao je gorak ukus. Mi igračice imale smo sastanak sa selektorkom i mislim da nam je taj sastanak dosta promenio pogled na stvari", priča za B92.sport Jovana Nogić.

FIBA




Nogić, koja je duel protiv Kineskinja završila sa 11 poena (3/4 za tri) i četiri skoka, dočarala je kako je izgledao taj susret u kom je "probuđen lav".

"Trgao nas je, približio... Probudio je valjda naš srpski inat i to je razlog zašto smo protiv Kine igrale ovako kako jesmo. Osvestio nas je taj sastanak, jer znale smo, ako želimo da idemo u Pariz, još jedna pobeda nam je bila potrebna. Bolje igramo pod pritiskom kada je sve ili ništa", kroz osmeh priča reprezentativka Srbije.

Grizle su izbranice Marine Maljković u sredu, prštala je energija, borbenosti nije manjkalo.

I to je ono što selektorka Srbije uvek želi od svoje ekipe bez obzira ko je na drugoj strani, pa su zbog toga stigle i pohvale za najbolju utakmicu ove generacije, jer poruka je shvaćena na pravi način.

"Veoma sam ponosna na tim, srećna sam zbog svakog pojedinca, videlo se da je svako imao želju i ne samo želju i borbenost. To se videlo u očima. Odrazilo se na našu energiju, valjda je i publika to osetila", kaže Jovana.

FIBA



U glasu nije mogla da sakrije radost i ushićenje zbog načina kako su odradile zadatak protiv velikog rivala, a ujedno to je bila i najveća pobeda (+22) za naš nacionalni tim u istoriji na Olimpijskim igrama.

"Nerealna utakmica, emocije su pucale na sve strane. Protiv Portorika je bila velika lekcija za nas i sreća naša da nam se to tada desilo, jer da su bile Španija ili Kina verovatno ne bismo pobedili prvu utakmicu. Naučile smo, znale smo šta će da se desi  protiv Kine, ako u  drugom poluvremu ne nastavimo ili ne povećamo intenzitet igre. Svi smo želeli da idemo u Pariz", ističe Nogić.

Pre tri godine, Jovana je bila tako blizu OI, ali je na kraju sa spiska za Tokiju otpala kao 13. U međuvremenu, izrasla je u još bolju igračicu.

Nadgradila talenat, minule sezone igrala je finale Evrokupa kao član Bešiktaša i sada su se kockice složile.

"Trudim se da uživam u svakom trenutku, jer nikad ne znaš šta će biti sutra. Ovo je bio moj dečiji san, da učestvujem na OI i srećna sam zbog", rekla je Nogić, a to je govorilo i njeno ozareno lice.

Do puta u prestonicu Francuske gde će se igrati eliminaciona faza košarkaškog turnira, Srbiju u subotu čeka poslednji meč grupne faze.

I to za plasman na prvo mesto, a naše devojke od 13.30 sati igraju protiv Španije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Udarac za Real Madrid

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je marokanski plejmejker ​​Brahim Dijas povredio mišić u subotu tokom utakmice protiv Real Sosijedada i da neće moći da izlazi na teren nekoliko nedelja.

B92.sport

15:50

16 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu