Nova vest
Košarka 16

31.7.2024.

19:42

Pešić o Jokićevom tripl-dablu: Nisam znao ništa

Selektor Srbije Svetislav Pešić oglasio se nakon prve pobede na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Srbije pobedili su Portoriko rezultatom 107:66 na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najefikasniji je bio Filip Petrušev sa 15 poena i 9 skokova, 14 je imao Jokić uz 15 skokova i 9 asistencija i falila mu je samo jedna za istorijskih tripl-dabl.

"Utakmica je bila energetski na visokom nivou. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Bilo je malo problema sa šutevima iz kornera, ali ono što je najvažnije za mene je da su u trećoj četvrtini dobro branjeni njihovi šutevi. Bila je dobra reakcija, oduzeli smo im ono od čega žive, a to je šut. Igrači su dobili specijalne zadatke za Votersa i Alvarada, Portoriko živi od njihove igre. Radujemo se što smo ih neutralisali. To je bio prvi i osnovni cilj. Važno je da se ispoštuje dogovor. Ne živimo u iluzijama, razlika jeste prevelika, ali i naša odrana je bila na visokom nivou", rekao je Pešić.

Davidovac i Jović?

"On polako ulazi u ritam. Davidovac i Jović nemaju dovoljno treninga i igre sa timom, ali Davidovac sve zna, šta se traži od njega. Nikola je van svega, imao je povredu, to utiče i mentalno da se plaši, ali mu dajem minute koje bi mogao i neko drugi da dobije. Jako nam je bitan"

O tome da je Jokića izveo na asistenciju do tripl-dabla:

"Nisam znao ništa što se tiče Jokića".

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu