Nova vest
Košarka 8

31.7.2024.

19:03

Srbija "uništila" Portoriko: 41 razlike

Košarkaši Srbije pobedili su Portoriko rezultatom 107:66 na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI ID: 12406213

Nakon ubedljivog poraza od Sjedinjenih Američkih Država u prvom kolu, Srbija se vratila na pravi način i ubedljivom pobedom nad Portorikom poslala svoj odgovor.

Ovo je bila prva pobeda Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i to kakva, pobeda od 41 razlike!

Najefikasniji je bio Filip Petrušev sa 15 poena i 9 skokova, 14 je imao Jokić uz 15 skokova i 9 asistencija i falila mu je samo jedna za istorijskih tripl-dabl.

Srbija je imala čak sedmoricu dvocifrenih košarkaša, a osim pomenute dvojice su dvocifreni učinak imali i Bogdan Bogdanović sa 13 poena, 3 skoka i 2 asistencije, 13 je imao i Micić uz 7 asistencija, 12 poena i 4 asistencije je bio učinak Aleksa Avramović, 11 poena i 9 skokova imao je Nikola Milutinov, a 10 Nikola Jović.



Izabranici Svetislava Pešića nisu ništa prepustili slučaju i od samog starta pokazali zašto su veliki favoriti na ovom susretu. Šut možda nije krenuo kako treba, jer je Srbija u prvoj četvrtini imala samo jednu trojku od strane Bogdanovića, a u drugoj je jedinu pogodio Ognjen Dobrić.

Imali su "Orlovi" 52 poena za poluvreme, a svi su pričali o sjajnom Jokiću koji je imao 10 poena, 9 skokova i 5asistencija. On je dugo bio na 0 poena, ali je hvatao skokove i slao asistencije i to je Petrušev znao maestralno a iskoristi.

Prva četiri koša bila su u kontri 1 na 0 gde je Petrušev znao sjajno da istrči, a Jokić da ga pronađe bejzbol pasom preko celog terena. Igralo se brzo, dinamično, efektivno i što je najbitnije igralo se onako kako Srbiji odgovara.

Zbog toga je i radovala velika prednost 52:35 na poluvremenu, gde se već moglo videte kako je Srbija utabala put ka pobedi nad Portorikom, važnoj pobedi koja je vraća u borbu za plasman u narednu fazu takmičenja.
 

Tanjug/Brian Snyder/Pool Photo via AP



U drugom poluvremenu, Srbija maltene da nije ni imala protivnika. Održavala se visoka razlika, a navijači su sa tribina iščekivali istorijski momenat.

Nikola Jokić je, ipak, ostao "kratak" za jednu asistenciju i nije došao do prvog tripl-dabla u srpskom timu ikada, ali su "Orlovi" ubedljivo slavili sa 41 razlike.

Ovako ubedljiv trijumf anulirao je onaj ubedljiv poraz od SAD pa se nadamo da će izabranici Svetislava Pešića na identičan način odgovoriti i protiv Južnog Sudana u subotu kada će se znati ko ide u narednu fazu.

Utakmicu ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

12 h

Novo Sport Video Menu