Nova vest
Košarka 1

31.7.2024.

13:00

Španija u nokaut fazi – drama završnica i pobeda protiv Portorika

Košarkašice Španije su savladale Portoriko posle drame sa 63:62 u drugom kolu grupne faze na Olimpijskim igrama u Francuskoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Španija je pobedom gotovo obezbedila plasman u nokaut fazu, a ukoliko Srbija savlada Kinu, duel između španskih i srpskih košarkašica biće za prvo mesto u grupi A.

Portoriko je na 10 sekundi pre kraja imao pobedu u svojim rukama, pošto je Mia Holingshed pogodila za 62:61. Ipak, u poslednjim sekundama meča India Pagan je napravila faul nad Laurom Hil, koja je bila sigurna sa linije penala i donela Španiji pobedu.

Najraspoloženija u pobedi Španije je bila Megan Gustafson sa dabl-dabl učinkom, odnosno 18 poena i 13 skokova, a pratila je Leonor Rodriges sa 17 poena i tri skoka.

Kod Portorika se istakla Arelja Girantes sa 15 poena, a dvocifrene su bile još Pamela Rosado sa 11 i Mia Holingshed sa 10 poena i 12 skokova.

Španija je dobro ušla u meč i do poluvremena imala dvocifrenu prednost (39:25). Ipak, u nastavku je usledio pad igre kao što je imala Srbija takođe protiv Portorika.

Portorikanke su uspele da stignu zaostatak i uvedu utakmicu u dramatičnu završnicu, ali uspela je Španija da se dokopa pobede.

U poslednjem kolu, Španiju očekuje duel sa Srbijom, a snage će odmeriti i Portoriko protiv Kine.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu