Nova vest
Košarka 12

30.7.2024.

21:01

Pešić otkrio kako Srbija može da izgubi

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, veruje da Portoriko ima šansu protiv "Orlova" i zbog toga poziva na oprez.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

U sredu, 31. jula, reprezentacija Srbije će od 17.15 igrati utakmicu drugog kola u grupi C, na Olimpijskim igrama.

U prvom kolu, tim Srbije je izgubio od selekcije SAD, dok je Portoriko poražen od Južnog Sudana.

Uoči sutrašnje utakmice, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je rekao:

"Portoriko je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji. Orjentisani su ka napadu, stigao im je i Alvarado koji ima izuzetan status u Nju Orleansu. On je njihov najbolji odbrambeni igrač i šuter, menja ritam igre i rezultata. Nije običan NBA košarkaš. Oni su od prošle godine ostali isti, samo se pojačali sa njim. Njihova prednost je kontinuitet jer dugo godina zajedno igraju. I druga prednost je taj napad. Mi samo sa normalnim napadom – da kažem normalnim, ne mora da bude ništa ekstravagantno, uz veoma dobru odbranu – možemo da uzmemo težinu pod svoje ruke. S njima će biti teška utakmica – zašto? Mi smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali, to je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu – posebno četiri 'mala' beka. Mogu da nas dobiju – ne na čisti kvalitet, nego na rizik. Na prvi šut... Oni prosečno šutiraju 30-35 puta za tri. Mi to moramo da im oduzmemo. Gde se najviše šutiraju trojke? U tranziciji. Moramo ranije da se vratimo, da imamo dobru koncentraciju i da sprečimo šut za tri poena".

Očekivanja uoči duela sa Portorikom izneo je i Ognjen Dobrić

"Samim tim što su se plasirali iz kvalifikacione grupe sa Litvanijom i Italijom pokazuje da imaju kvalitet. To su pokazali kroz utakmice. Ne treba nikoga potcenjivati. Treba da odigramo maksimalno 40 minuta. Igraju jako dobro u tranziciji sa mnogo šuteva za tri poena. Imaju odlične, jako opasne bekove. Više šutiraju nego što prodiru, tako da treba da se baziramo na to i da ih zaustavimo u tranziciji. Imamo kvalitet i prednost, ali moramo da ih prikažemo na terenu, jer je papir jedno, a teren drugo".

Pogledajte najbolje poteze Hosea Alvarada, igrača o kojem je Pešić pričao:

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu