Nova vest
Košarka 6

30.7.2024.

20:13

"Jokić je MVP, a Embid najprecenjeniji i najrazmaženiji igrač u NBA" VIDEO

Kolin Kauherd, američki analitičar, smatra da Džoel Embid ne može uopšte da se poredi sa Nikolom Jokićem.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ALI HAIDER

Kauherd je žestoko kritikovao igru centra Filadelfije u susretu prvog kola olimpijskog turnira u kojem su Amerikanci slavili protiv Srbije sa 110:84.

Embid je na toj utakmici postigao svega četiri poena uz dve uhvaćene lopte.

Zanimljivo je da je Embid među igračima u koje selektor SAD Stiv Ker ima najviše poverenja, a koliko je očajno odigrao dao je u poređenju sa Nikolom Jokićem.

Srpski centar je susret završio sa 20 poena uz osam asistencija, te pet uhvaćenih lopti za 31 minut u igri. 

Jokić je prema Kauherdu pokazao da mu ne treba pomoć sa strane da bi nosio tim.

"Jokić je vredniji igrač, bolji igrač, i nisu bili uopšte blizu ako se gleda meč u Parizu. Službenici NBA nisu želeli da vide Jokića po treći put zaredom sa titulom MVP-a, iako je on bez dileme MVP. Videlo se to i juče. Američki mediji radije biraju priču u odnosu na istinu, a ljudi većinom traže istinu od medija", rekao je Kauherd i dodao.

"Stiv Ker je izveo Embida sa parketa posle dva minuta na meču sa Srbijom. On je najprecenjeniji, najrazmaženiji i najizvikaniji igrač u NBA. Jokić i Embid na terenu u isto vreme - to nije ni blizu, nisu isti igrači. Nisu ni blizu da su igrači na istom nivou", poručio je američki analitičar.

Kauherd je takođe dodao da kao dokaz da je Embid bolji, "traži da Filadelfija odigra barem jednom finale na Istoku".

"Jokić nikada nije imao kolegu u timu da je bio na Ol-star meču. I već ima prsten! I što je plus za Jokića, njegov tim je bio izjednačen sa timom SAD kada je on bio u igri, 81:81. Kada su izveli Jokića, Srbija je otišla na -26, i to samo pošto je bio van parketa na nekoliko minuta. A Embid je na kraju bio jedini igrač SAD sa minusom u minus-plus kategoriji", istakao je Kauherd.  

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu