Nova vest
Košarka 0

30.7.2024.

9:26

"Protiv Srbije to neće moći"

Tomas Ertel je prokomentarisao izdanje Francuske protiv Brazila na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Francuski košarkaš koji trenutno igra u Rusiji nije krio iznenađenje što je Metju Strazel zaslužio mesto u prvoj petorci, a ne novo pojačanje Partizana Frenk Nilikina.

"Mislim da treba da ulazi sa klupe. Radije bih stavio Frenka Ntilikinu sa njegovim atletskim, defanzivnijim, višim profilom da bi imao veliku startnu petorku. Posebno sa Nikolasom Batumom na tri i tandemom Rudi Gober-Viktor Vembanjama u reketu. Ovo bi omogućilo da imamo atletsku petorku", rekao je on.

Dodao je i koga bi stavio na pozicije četiri i pet.

"Geršona Jabuselea bih stavio na četvrku, a Viktora Vembanjamu na peticu, posebno protiv Brazila, koji nema velikog centra da bi došao i igrao leđima. S obzirom na pripreme koje je Geršon odradio, mislim da bi zaslužio da bude u startnoj petorci", jasan je Ertel.

Takođe, smatra da je jedna stvar nedopustiva, pogotovo kad dođu protivnici kao što su Srbija i SAD.

"Kada sam video naš prvi napad na utakmici, dalek šut za trojku, rekao sam sebi: 'U nevolji smo. Previše smo statični i predvidivi'. Dobro, Viktor je mnogo jak, on je vanzemaljac, ali kada budemo igrali protiv velikih timova, poput Srbije, moraju da budu drugi momci da budu ti koji vode Imam utisak da Viktor zauzima toliko prostora u timu i sistemu da to malo isključuje ostale igrače. Izdržali smo protiv Brazila. Ali to neće funkcionisati protiv velikih timova kao što su Srbija ili tim SAD", zaključio je Francuz.

Podsetimo, Ertel nastupa za ruski Zenit čime je faktički i završio reprezentativnu karijeru. Razlog je činjenica da je Košarkaški savez Francuske saopštio da igrači koji potpišu za ruske ili beloruske klubove, dok traju ratni sukobi u Ukrajini, ne mogu da igraju za nacionalni tim.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu