Nova vest
Košarka 2

29.7.2024.

8:16

"Dragani je samo pala klapna"

Pobedi se u zube ne gleda, a jedino što se broji jeste da su košarkašice Srbije trijumfalno počele takmičenje na Olimpijskim igrama.

Dejana Popović
FIBA

Posle nepotrebne drame u završnici meča, u kom su vodile i 20 razlike, za prvu recku u grupi A pao je Portoriko 58:55.

Pomračenje i totalni pad izabranice Marine Maljković imale su u poslednjoj deonicu, gde su za 10 minuta igre postigle samo tri poena.

Videli smo i incident u kom je učestovala Dragana Stanković sa Holingšed iz Portorika, koji je pretio da eskalira u tuču i da odredi kraj ovog susreta.

Iz Lila za B92.sport

Dejana Popović


Ipak, Srbija je uspela da se izvuče iz dramatične situacije i mogla je da slavi prvu pobedu u Lilu.
 
"Jako mi je žao što smo izgubili onu veliku prednost koju smo imali. I dalje mi nije jasno zašto se to dešava. I nadam se da ćemo prestati to da radimo, jer može jako da nas košta. Sad smo uspeli da pobedimo, ali definitivno nijedna od ovih ekipa koje su učesnice Olimpijskih igara neće odustati, igraće do poslednjeg momenta. Tako da mislim da moramo da svedemo te dekoncentracije i greške na minimum", rekla je Tina Krajišnik posle meča u Lilu.
 

Ugasila se Srbija u početkom poslednje deonice, a kapitenka reprezentacija pokušala je da objasni šta je bio razlog takvog stanja na terenu.

"Jednostavno, malo ta njihova agresivnija igra koja je možda bila preterana u nekim momentima. Sudije to nisu svirale i tu su nas ubacili u neki kontraritam. Nismo se dovoljno dobro snašle i onda su pogodile neke šuteve. Neki su bili otvoreni, neki nisu. Tako da njih je to vratilo. Imaju jednostavno taj borbeni mentalitet. Oni jesu takva ekipa i zato su ovde", kaže Tina.

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy



Bilo je reči i o pomenutom incidentu Dragane Stanković, koja je burno reagovala nakon što ju je protivnica vukla za ruku posle jednog kontakta ispod koša.

"Iskreno, nisam najbolje videla jer sam bila na klupi, ali mislim da je to što sam  upravo rekla. Suđenje je bilo tako da su potpuno pustili kontakt i definitivno nismo mogli da završimo na koš zbog tih povlačenja. Tako da verujem da je Dragani u jednom momentu pala klapna, da joj se smračilo, jer nisam videla kako ju je ta devojka povukla. Ali eto, sudijska odluka je na kraju i dosudila da jedne druga imaju bacanje. Bespotrebno, ja se nadam da neće biti takva situacija. Ali opet kaže, malo je suđenje ... Previše dopušten taj kontakt. Nije ni lepa košarka, niti može lepo da se igra", jasna je Krajišnik.

Srbija sa trijumfom čeka drugi meč u grupi, u kojoj su još Kina i Španija.

Dve ekipe odigrale su tvrd meč i "crvena furija" je u finišu uspela da slomi otpor Kineskinja, koje su naredni rival Srbije.

"To su Olimpijske igre. Nema odustajanja. One su baš dobro pokazale, Španija im je bukvalno celu utakmicu disala za vrat i na kraju su uspela da prelomi i da pobedi. Eto, a vidimo da je Kina u definitivno boljoj formi nego kada smo igrali sa njima one prijateljske utakmice, tu su došle i te dve igračice. Tako da nas očekuje sigurno teška utakmica. I definitivno kažem, ako budemo igrali kao prvo poluvreme, imamo šanse. Ali ako budemo napravili ove greške kao u trećoj četvrtini, mislim da neće biti dobro. Ali eto, opet kažem na nama i na trenerima da to svedemo na minimum", poručila je Tina Krajišnik.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu