Nova vest
Košarka 51

28.7.2024.

22:50

"Luda" pobeda Srbije – od +20 do 3p za četvrtinu; Stanković heroina

Košarkašice Srbije su savladale Portoriko sa 58:55, u prvom kolu grupe A na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Srbija je imala ubedljivu prednost, čak +20 u prvom poluvremenu, ali lošom igrom u poslednjem kvartalu umalo ispustila pobedu. 

Srpske košarkašice su postigle samo tri poena u četvrtoj četvrtini.

Najraspoloženija u redovima Srbije je bila Dragana Stanković sa dabl-dabl učinkom 15 poena i 10 skokova, tri ukradene lopte i četiri blokade.

Pratile su je Jovana Nogić sa 14 poena i sedam asistencija i Saša Čađo sa 10 poena. Ivon Anderson je meč završila sa sedam poena, pet skokova osam asistencija.

Kod Portorika, jedina dvocifrena je bila Triniti San Antonio sa 11 poena i četiri skoka.

Sofascore

Odlično su srpske košarkašice ušle u meč. Napravile su 11:2 seriju i već u ranoj fazi prve četvrtine došle do +9 (11:2), a u nastavku su lako održavale stečenu prednost. Na kraju su prvi period završile sa +8 (23:15).  Odlične na startu su bile Saša Čađo, Ivon Anderson i Dragana Stanković.

Ulogu u drugoj četvrtini je preuzela Jovana Nogić. Pored dobre odbrane koju su srpske košarkašice igrale, išao je od ruke i šut. Već na startu su došle do dvocifrene prednosti +11 (28:17), a postepeno su je i uvećavale.

Dugo su držale Portorikanke na samo 19 poena, napravile su seriju i došle do maksimalnih +20 (39:19), ali su na kraju Portorikanke prišle na -17 na poluvremenu –43:26.

Stao je napad Srbije u drugom poluvremenu, ali se u trećoj četvrtini to nije primetilo, pošto ni Portorikanke nisu pogađale. Održavale su ubedljivu prednost i do kraja uvećale na +19 pred poslednjih 10 minuta (55:36).

Ipak, usledio je ogroman pad u igri u poslednjem kvartalu, Srbija je prve poene postigla tek na tri minuta do kraja meča, a Portorikanke su "topile" prednost srpšskih košarkašica, da bi u završnici prišle na -5 (57:52).

Usledila je drama na terenu i umalo tuča između Holingsed i Stanković. Sudija je dosudio tri penala za Portoriko zbog faula Stanković i tehničke, dok je Holingsed dobila nesportski i tehničku, zbog čega je završila sa igrom.

Portoriko je tada prišao na -2 (57:55), ali je Srbija u poslednjem napadu uspela da se odbrani, a Stanković sa penala postavi konačan rezultat i potvrdi pobedu – 58:55.

Srbija sledeći meč igra protiv Kine, dok Portoriko čeka duel sa Španijom.

Meč između Srbije i Portorika pratite UŽIVO uz live blog B92.Sport:

Završeno

20:06

Semafor
(23:15, 20:11, 12:10, 3:19)
  SRB   PUR  
  58 : 55  

23:10

Stanković posle pobede:

"Teži put, kao uvek. Dosta grešaka, sudije su pustile jaču igru, a podrška sa tribina im je pomogla. Idemo dalje."

Umalo tuča?

"Ne znam kako se zove devojka, izazvala me je, a nije trebalo. Mislim da me je malo… Da ne kažem, suzdržaću se. Zasluženo smo pobedile."

Loša igra u drugom poluvremenu.

"Nije lako da se nosiš s tim, sve smo pogađali u prvom poluvremenu, a na kraju smo bile zajedno i ostvarile važnu pobedu."

Rampa na kraju.

"Nisam htela da budem ta zbog koje ćemo izgubiti utakmicu. Drago mi je da sam pomogla ekipi u odbrani."

Sledi duel sa Kinom.

"Imamo vremena da se pripremimo sa Kinom. Znamo mane i dobre strane, ući ćemo maksimalno i pokušati da ostvarimo pobedu."

23:09

Čađo posle meča:

"Prva utakmica je najteža jer se otvara prvenstvo. Probile smo led, pokazale šta možemo, ali ne smemo da dopuštamo ovakve oscilacije. Vidim da možemo, na nama je da pokušamo. Dosta devojaka prvi put igra veliko takmičenje. Promašeni ziceri… To je sve i trema", rekla je Čađo i nastavila: 

"Fokus mora biti bolji i nivo energije, kako smo odigrale prve dve četvrtine, tako treba ceo meč. Ušle su intenzivno u drugo poluvreme, Srbije su pustile kontakt, pa je bilo tenzije. Pokušala sam da smirim situaciju. Drago mi je zbog pobede i ponosna sam na tim."

22:58

Statistika
Sofascore

22:54

22:50

FIBA

22:49

Pobeda Srbije!

Ostalo je još šest sekundi. Stanković faulirana.

Polovična sa penala 1/2.

Portorikanke nisu uspele da upute šut – 58:55.

22:46

Stanković heroj!

Srbija je uspela da se odbrani u poslednjem napadu, zaustavila je Dragana Stanković.

22:43

40' Drama!

Nije Srbija iskoristila napad. Poslednji napad imaju Portorikanke.

Rezultat je 57:55!

22:38

Srbija na samo +2

Po tehnička greška na obe strane za Holingsed i Stanković.

Faul od Stanković, a potom nesprotski od Holingsed.

Imale su Portorikanke tri penala, pogodile su sva tri.

Stanković je promašila oba.

Srbija ima napad – 57:55.

Podeli:

Komentari 51

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

8 h

Novo Sport Video Menu