Nova vest
Košarka 4

28.7.2024.

13:06

Portorikanci bez rešenja za Partizanovog plejmejkera

Košarkaši Južnog Sudana slavili su protiv Portorika u prvom meču na Olimpijskom turniru rezultatom 90:79.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U sledećem kolu Južni Sudan će se sastati sa reprezentacijom SAD, dok Portoriko će igrati protiv Srbije.

Najefikasniji u pobednilkom timu je bio najverovanije novi košarkaš Partizana Karlik Džons sa 19 poena uz po šest asistencija i skokova, Marijom Šajok je ubacio 15 poena, dok su Kuol i Nuni Omot na ovom meču zabeležili po 12 poena.

Dobro su utakmicu započeli košarkaši Portorika, koji su za tri minuta postigli tri trojke i brzo svojom furioznom igrom stekli prednost od 8:0. Sada je postalo i prepoznatljiva njihova brza igra, koja se zasniva na šutu za tri poena. Dugo je trebalo košarkašima Južnog Sudana da nađu svoj ritam možda zbog toga što im pred meč intonirana pogrešna himna.

Uspeli su nekako da se Južni Sudanci da smanje prednost Portorika serijom 8:0. Međutim Portoriko je uspeo da najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena vodi posle prve deonice rezultatom 28:20.

Druga četvrtina se igrala u malo sporijem ritmu, gde su košarkaši Portorika održavali prednost koju su stekli tokom prve deonice. Dobro je služio šut za tri pooena Portorikance i u većem delu ove četvrtine, što im je omogućilo da sa rezultatskim plusom odu na veliki odmor.

Velika briga za Portorikance je i povreda glavne zvzede tima Hozea Alvarada, koji je morao da napusti teren pred kraj prvog poluvremana. Inače on je za prvi deo meča ubacio čak 19 poena i bio prva figura ekipa koja je imala prednost pred veliki odmor od 54:48.

Nije dugo trajala briga Portorikanaca, jer se Alvarado vratio na teren sredinom trećeg kvartala, ali za vreme njegovog odsustva Južni Sudan je uspeo da preokrene rezultat posle serije od 9:0. Trajala je prednost Sudanaca, koji su dosta volje igrali u ovom periodu meča. Uspeli su Portorikanci da smanje zaostatak i da posle tri četvrtine on iznosi svega dva poena 71:69.

Košarkaši Južnog Sudana su opet bolje započeli četvrtinu, gde su u napadu bili dosta strpljiviji i efikasniji, sa druge strane Portoriko nije imao dobar protok lopte, gde su se napadi rešavali delekim šutevima iz neizgrađenih pozicija.

Južni Sudan je to znalački iskoristio i posle serije poena Karlika Džonsa na tri minuta do kraja došao do prednosti od 13 poena. Tu prednost su znali da sačuvaju do kraja meča i tako dođu do pobede.

Пласман обезедио Sofascore

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu