Nova vest
Košarka 58

27.7.2024.

9:45

Aco Petrović: "Kao i obično, ne slažem se sa Pešićem"

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Petrović smatra da je čuveni "Drim tim" iz 1992. bio kvalitetniji od današnje selekcije SAD-a.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Naš selektor Svetislav Pešić je nedavno ocenio da je aktuelni sastav Amerike jači od tog čuvenog sa Olimpijskih igara 1992. u Barseloni.

"Mogu da se složim sa Pešićem u oceni da je ispred nas najjači turnir u istoriji. Kad smo kod Barselone, tamo su u fokusu bile tri, četiri reprezentacije, uz SAD koji je bio nedodirljiv. A sad govorimo o samo jednoj ili dve reprezentacije koje će teško u nekom scenariju u zonu medalja. Šta uopšte reći za onu grupu u kojoj su Kanada, Australija, Španija i Grčka, a tu jedna Španija možda i najslabije kotira? Uz SAD, sada pet, šest reprezentacija ozbiljno razmišlja o medalji, svako mašta o plasmanu u četvrtfinale, sigurni kako za to imaju dobre šanse", rekao je Petrović za "Sportske novosti" i dodao:

"Međutim, kao i obično, ne slažem s Pešićem u oceni kvaliteta reprezentacije SAD. Bez obzira na to što je ovaj SAD sastavljen od najboljih igrača koje imaju, teško se to može porediti sa ‘92. Odmah ću ponuditi i argument. Tada je SAD, i na pripremama i na turniru, pobeđivao svoje protivnike s preko 40 poena više u proseku. Sada smo videli da se ovaj SAD jedva provukao protiv Južnog Sudana, na jednu, dve lopte je dobio Nemce. Možda sam malo retro, ali ništa se ne može uporediti sa originalnim ‘Drim timom’".

Brazil je u grupi sa Francuskom, Japanom i Nemačkom, dok će Srbija odmeriti snage sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Podeli:

Komentari 58

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu