Nova vest
Košarka 2

25.7.2024.

15:52

Amerikanci u problemu pred Srbiju – Stiv Ker razočaran

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker razočaran je stanjem u timu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Ethan Miller

Košarkaši SAD su na Olimpijskim igrama u istoj grupi kao Srbija, Portoriko i Južni Sudan i protiv "Orlova" igraju prvi meč turnira u nedelju od 17 časova i 15 minuta.



Amerikanci su u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu ubedljivo pobedili Srbiju u Abu Dabiju, ali su se propisno namučili sa Australijom, Nemačkom i posebno Južnim Sudanom.

Mnogi su bili oduševljeni nastupom novog igrača Partizana, Karlika Džonsa, koji je imao tripl-dabl protiv reprezentacije SAD, ali je selektor Stiv Ker istakao da je jako razočaran.

"Uopšte mi se ne sviđa tempo protiv Nemačke, kao da smo se šetali na terenu. Snimak je bilo preteško gledati. Znam da moramo da budemo mnogo bolji i u napadu i u odbrani i uveren sam da ćemo biti čim napravimo nekoliko prilagođavanja kako taktički tako i emocijalno", rekao je Ker za Athletic.

Devin Buker je imao tek 1 od 6 protiv Nemačke, Džejson Tejtum tek 2 od 6, a Stef Kari 5 od 13 iz igre i Kari je jedini imao dvocifreni plus u +/- kategoriji posle utakmice.

Lebron Džejms je najveća zvezda, ali ima 39 godina i protiv Južnog Sudana i Nemačke je bio spasilac ekipe i sprečio šokantan poraz.

"Mora da postoji saradnja, a ja sam kriv što ih nisam dovoljno pritiskao tokm utakmice i zbog toga smo stvorili neke loše navike", poručio je razočarani Ker.

Tim SAD je i dalje bez Kevina Durenta, a i dalje nije poznato da li će igrati protiv Srbije u nedelju 28. jula.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu