Nova vest
Košarka 1

24.7.2024.

20:45

Španski košarkaši nemaju gde da treniraju – opcija im Belgija

Košarkaši Španije još uvek nisu odradili nijedan trening, niti imaju prostora zbog zauzetosti hala i loše organizacije u Lilu, da odrade seansu pre premijere na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Sada je već realan scenario da četa Serđa Skariola odigra prvi meč sa Australijom (subota, 11:00) bez ijednog treninga od dolaska na tlo Francuske, pišu španski mediji.

Španci nemaju pristup glavnom terenu u Lilu, niti ostalim pratećim objektima - ukupno ih je tri, namenjeni za trening ekipa.

Otuda, Košarkaški savez Španije se angažovao da ovu situaciju reši, i za to ima dva načina.

Prvi je intervencija Olimpijskog saveza Španije kod organizatora Igara kako bi ekipa ušla u jedno od trenažnih sala u Lilu, a drugi je selidba u drugu državu.

Belgija, koja je sat vremena voženje od Lila, nameće se kao alternativno rešenje ukoliko Skariolov tim ne bude dobio salu za trening u tom francuskom gradu.

"Zakon gluvih telefona", bio je komentar iz tabora Španije o čitavoj situaciji.  

Iza svega, kako pišu španski mediji, je nesporazum.

Naime, Španska košarkaška federacija blagovremeno je obavestila domaćine da će ekipa dopuovati u Lil 25. jula, ali je došlo do pogrešnog tumačenja njihove poruke - u Lilu im je rezervisana sala od 23. do 25. jula.

Španski košarkaši već su propustili jedan trening, propustiće i drugi u četvrtak i veliko je pitanje da li će uspeti da zakažu termin u hali u kojoj će igati meč, dan pred utakmicu sa Australijom.

Selektor Španije Serđo ŽSkariolo čitavu situaciju nazvao je "apsurdnom".
 

.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu