Nova vest
Košarka 9

23.7.2024.

20:15

Petrović: "To izgleda loše za Srbiju"

Selektor Brazila Aleksandar Aca Petrović je istakao da košarkaši Srbije važe za jednog od favorita na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Basketball Sphere

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Petrović je u razgovoru za "Basketballsphere", istakao da će Srbija i SAD bez problema prebroditi grupnu fazu, ali da prva utakmica u kojoj se baš te dve selekcije sastaju može odrediti lakši put za nastavak takmičenja.

"Mislim da tu nema prevelikih dilema oko toga šta se dogoditi u toj grupi. Činjenica je da će SAD i Srbija glatko proći kao prvi i drugi. Ono što su startu izgleda loše za Srbiju, ta prva utakmica protiv SAD, može značiti lakši put u nastavku takmičenja", rekao je Petrović za "Basketballsphere".

Srbiju je svrstao među favorite, ali smatra da je ovo jedno od najneizvesnijih i najkvalitetnijih OI turnira.

"Postoji šest ili sedam reprezentacija, među kojima SAD ima predznak favorita turnira. Kanada, Nemačka, Francuska i Srbija vas mogu iznenaditi u pozitivnom danu. Ovo je najneizvesniji možda čak i najkvalitetniji olimpijski turnir ikada. Ne izdvajam Dream Team iz 1992. godine, već govorim o kompletnom turniru. Imate sve te reprezentacije čiji trener misli da u pozitivnom raspletu može doći do medalje. U takvom razmišljanju, siguran sam da nas očekuju jedan fantastičan turnir", rekao je selektor Brazila.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu