Nova vest
Košarka 37

22.7.2024.

23:05

Čudesni Lebron opet spasao Ameriku!

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država bili su bolji od Nemačke rezultatom 92:88, u generalnoj probi za Olimpijske igre.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Izabranici Stiva Kera su odigrali neizvestan meč baš kao i protiv Južnog Sudana (101:100), na istom ovom mestu, u londonskoj "O2" areni.

Spasilac u susretu sa svetskim prvakom bio je opet ko drugi nego Lebron Džejms, uprkos tome što je na pragu 40. godine.

Zvezda LA Lejkersa je bila svuda kada se lomilo, kako u odbrani, tako i u napadu, što je bilo još važnije za Ameriku.

U poslednjih minut i po je najpre pogodio trojku, a onda i dvojku, kojom je najavio konačni trijumf prvog favorita za zlato na Igrama.

Lebron je meč završio sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije, Džoel Embid je dodao 15, uz osam skokova i pet asistencija.

Stef Kari je postigao 13 poena, Džru Holidej je ubacio 10, uz šest skokova, dok je Entoni Dejvis zabeležio 10 poena i sedam skokova.

Kod Nemačke Franc Vagner je imao 18 poena i sedam skokova, Andreas Obst je dodao 14, Denis Šruder 13, uz 10 asistencija, dok je identičan poenterski učinak, uz sedam skokova, imao Danijel Tajs.

Nemci su bolje započeli meč, ali to im nije mnogo pomoglo, pošto je rival silovito krenuo i posle prvih 10 minuta već je imao +10.

"Drim tim" jeste ispuštao dvocifrenu prednost do velike pauze, ali je vođstvo i dalje bilo na njegovoj strani. Ne zadugo.

Nemačka je drugo poluvreme otvorila sa četiri trojke, uhvatila je priključak, a nešto kasnije i preokrenula rezultat u svoju korist.

Dobro se držala sve do završnice, kada je Amerika napravila seriju 7:0 i tako "prelomila" ovaj susret.

Amerikanci su na pripremama pobedili Kanadu, Australiju, Srbiju i Južni Sudan, dok je Nemačka u prvom meču izgubila od Francuske, kojoj se ubrzo revanširala, da bi ubrzo bila bolja od Holandije, odnosno Japana.

Podeli:

Komentari 37

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu