Nova vest
Košarka 4

22.7.2024.

22:20

Petrušev: Bićemo još bolji kad počnu Igre, velika je odgovornost čuvati Janisa VIDEO

Košarkaši Srbije odigrali su poslednji pripremni meč pred put u Pariz i pobedili Grčku sa 94:72.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Bilo je to odlično izdanje srpskih košarkaša, a istakao se i Filip Petrušev, koji je susret završio sa 15 poena.

"Dobar je osećaj, spremili smo se koliko je to bilo moguće. Mislim da ćemo, naravno, kroz turnir dalje napredovati. Jako su bitne te prve tri utakmice, videli smo da je Portoriko isto tako jako dobar, zamalo da dobiju Ameriku, tako da uopšte neće biti lako ući u tu drugu fazu, kao što ljudi misle. Moramo da igramo sto posto od prve utakmice", prvi su utisci Petruševa posle utakmice.

Veoma je zadovoljan atmosferom i kako sve u ekipi funkcioniše.

"Super, atmosfera je odlična kao i uvek, o tome često pričamo. Svako je shvatio šta treba da radi, svako je razumeo svoje zadatke, to je najbitnije, da funkcionišemo kao jedan, svako zna svoj posao". 

U pripremnim mečevima mao je priliku da iskusi veliku odgovornost, čuvao je Lebrona Džejmsa, ove večeri i Janisa Adetokumba.

"Kako da ne, velika orgovornost. Na meni je da uđem, doprinesem u odbrani energijom, a u napadu šta bude bude. Ogromno je iskustvo. Jedno je kad vam pričaju šta treba da radite u tim situacijama, a drugo kada igrate direktno protiv takvih igrača. Nebo i zemlja, ali ogromno iskustvo za mene. Dao sam sve od sebe, mislim da je to bilo u redu, ali mislim da mogu i da napredujem u tim stvarima. Osetio sam ih jednom sledeći put može da bude još bolje", uveren je Filip. 

Kaže da ima sjajnu saradnja i sa Nikolom Jokićem.

"Odlična saradnja, samo treba da pratite sve to, da budete u korneru ili da napravite "kat" u pravom vremenu. Ako ste sami, on će vas sigurno naći. Jednostavno, samo svi njega čitamo, to je to", zaključio je Petrušev. 

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu