Nova vest
Košarka 91

20.7.2024.

23:10

Lebron spasao "Drim tim" – tripl-dabl potencijalnog pleja Partizana VIDEO

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država su savladali Južni Sudan sa 101:100, u okviru pripremnog meča za Olimpijske igre u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALI HAIDER

"Drim tim" je do pobede došao posle velikog preokreta, na poluvremenu je Južni Sudan imao +14 (44:58), ali su zahvaljujući najviše dobroj igri Lebrona Džejmsa uspeli da preokrenu i upišu pobedu.

Lebron je upisao 23 poena uz šest skokova i isto toliko asistencija, pratili su ga Entoni Dejvis sa 15 poena i 11 skokova, kao i Džoel Embid sa 14 poena i sedam skokova.

Dvocifreni su bili i Stef Kari sa 12 i Entoni Edvards sa 11 poena.

Kod Južnog Sudana se istakao Karlik Džons sa tripl-dablom, upisao je 15 poena uz 11 asistencija i isto toliko skokova. Imao je i dve ukradene lopte.

Pored njega, odlični su bili Marijal Šajok sa 25 i Džej Ti Tor sa 14 poena.

Sudanci su odlično ušli u meč, držali su ritam sa Amerima, čitavu prvu četvrtinu, najviše zahvaljujući Karliku Džonsu i Marijalu Šajoku. Na kraju su imali dva poena prednosti.

Dobru igru su preneli i u drugu četvrtinu, nastavili su da "plešu" po terenu, brzo su stekli dvocifrenu prednost (28:38), a u istom ritmu su nastavili do kraja prvog poluvremena, kako bi na kraju imali velikih +14 (44:58).

Džons je bio taj koji je nosio Južni Sudan,  imao je na svom kontu devet poena, šest skokova, isto toliko asistencija i dve ukradene lopte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)

Ipak, u nastavku se "Drim tim" probudio, što bi se žargonski reklo "ubacio u brzinu" i brzo istopio prednost. Ameri su do sredine trećeg kvartala prišli na -4 (58:62), ali odgovorio je Južni Sudan na kratko i vratio dvocifrenu prednost (65:76).

Na kraju nisu uspeli da izdrže i na samom kraju četvrtine su Ameri preuzeli vođstvo i sa +5 ušli u poslednji kvartal (81:76). Najviše zahvaljujući Entoni Dejvisu i Lebronu Džejmsu.

Nisu se predavali Sudanci do samog kraja, nekoliko puta su bili na posed zaostatka u poslednjoj četvrtini, čak je na kraju Džej Pi Tor pogodio za tri poena i doneo vođstvo svojoj ekipi 100:99. Ipak, na kraju su Ameri uspeli u 20 sekundi da organizuju dobar napad preko Lebrona i dođu do minimalne pobede – 101:100.

Poslednji napad je išao preko Karlik Džonsa, ali nije uspeo da pogodi za pobedu Južnog Sudana.

Košarkaši SAD imaju još jednu proveru pred Olimpijske igre, na turniru u Londonu, gde su meč igrali sa Južnim Sudanom, odmriće snage sa aktuelnim šampionom sveta – Nemačkom.

Podeli:

Komentari 91

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu