Nova vest
Košarka 0

17.7.2024.

17:17

FIBA predstavila Srbiju: Nema potcenjivanja – to im je u krvi

FIBA je na svom sajtu predstavila učesnice košarkaškog turnira Olimpijskih igara u Parizu i veoma pohvalno govorila o Srbiji.

Izvor: FIBA

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

FIBA je pred početak košarkaškog turnira posvetila vreme učesnicama i u posebnim tekstovima predstavila svaku od reprezentacija.

Na nedavno objavljenoj rang listi, Srbija nije bila visoko kotirana i iza nje su se nalazile samo Nigerija i Portoriko.

FIBA ističe da je Srbija imala mnogo velikih pobeda i istorijski je veoma uspešna reprezentacija, ali da trenutno prolazi kroz tranziciju smene generacija.

Sonja Vasić i Jelena Bruks su se oprostile nakon Olimpijskih igara u Tokiju, a i ostale iskusne košarkašice "otpevale su labudovu pesmu" i vreme je za neke druge igračice.

Bronzana medalja na debitantskom nastupu u Rio de Žaneiru 2016. godine i 2021. u Tokiju su igrale polufinale, pa je jasno da je ovo jako veliki izazov za njih.

 


Marina Maljković je više puta pokazala zašto je jedan od najboljih trenera i na Svetskom prvenstvu 2022. godine pokazala koliko dobro upravlja ekipom balansiranom između mladosti i iskustva.

Ivon Anderson je možda i najbolja igračica Srbije i Marina Maljković ima mnogo poverenja u nju, a očekuje se da Jovana Nogić pokaže raskošan talenat i uticaj na igru.

Mnogo će značiti delovi "stare garde" Saša Čađo i Nevena Jovanović pošto su njih dve ispratile velike uspehe ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Pod košem je sjajna Tina Krajišnik, kao i Dragana Stanković, a njih dve su više puta pokazale da mogu da predvode ekipu Srbije i da se mnoge reprezentativke ugledaju na njih.

Mnogo talenta je napustilo Srbiju, pa FIBA postavlja pitanje da li je ostalo snage za još jedan juriš na velikoj sceni ili će rezultat biti nešto slabiji nego li prethodnih godina.

Tu se najviše misli na odlazak Sonje Vasić i Jelene Bruks jer je takve igračice jako teško zameniti, ali ono što Srbija ima i u šta može da se uzda jeste da uvek izgledaju kompaktno kao tim.

Moraće da pobeđuju favorizovane i kvalitetnije timove, ali kada god su bili otpisani uvek su pokazali da mogu da odigraju iznad svih očekivanja

Retko ko ima takav spoj talenta i želje za takmičenjem u paketu sa čvrstoćom u igri jer im je to u krvi. Nadaju se još jednom uspešnom turniru...
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu