Nova vest
Košarka 431

16.7.2024.

19:58

"Orlovi" nemoćni – Srbija poražena od Australije

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u Abu Dabiju u prijateljskoj utakmici pred Olimpijske igre.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Srbije izgubili su od Australije rezultatom 84:73 u prijateljskoj utakmici u Etihad Areni.

Filip Petrušev je sa 17 poena bio najefikasniji, Nikola Jokić je imao 14 poena i 14 skokova, dok su po 12 imali Aleksa Avramović i Nikola Milutinov, a 7 poena ubacio je Vanja Marinković i 6 poena uz 8 asistencija bilo je delo Vasilija Micića.

U redovima Australije, 28 poena je imao Peti Mils, 15 poena, 7 skokova i 4 asistencije Dante Egzum, 13 je imao Džoš Gidi, a 8 Dajson Denijels.
 

Srbija je na ovom meču bila bez Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića, dok je Australija igrala u istom sastavu kao protiv SAD, čak su imali i istu startnu petorku.

Svetislav Pešić je mnogo menjao i kombinovao i imao je šta da vidi tokom svih 40 minuta utakmice, ali je veoma brzo morao da zove tajm-aut jer je Srbija dozvolila Petiju Milsu da pogodi dve brze trojke.

Nik Kej je gotovo sve promašio, ali su Gidi i Egzum bili tu da pomognu koliko god je moguće. Micić je brzo ušao u kontra ritam, Marinković promašio neke otvorene šuteve (kao i dva bacanja), a Petrušev je pravio velike greške u reketu i Australijanci dolaze do 5 poena prednosti na kraju prve deonice, 15:20.

U drugoj četvrtini je Australija uspela da se odlepi i u dva navrata imala po 6 poena prednosti, ali je Svetislav Pešić pred kraj poluvremena uspeo da pronađe "zlatnu" petorku koja je sve okrenula. Seriju od 7:0 donela je petorka Avramović, Micić, Gudurić, Petrušev i Milutinov.

Centar Olimpijakosa je uz Petija Milsa bio najefikasniji u prvom poluvremenu.

 

Peđa Milosavljević/Starsport

Nadali smo se da će ekipa Srbije uspeti da pruži jači otpor u drugom poluvremenu, ali je situacija pokazala drugačiji scenario.

"Zapalio" se Peti Mils i nisu srpski igrači mogli da ga zaustave o čemu dovoljno govori podatak da je imao 13 poena u prvom i 15 poena u drugom poluvremenu.

Pogađao je i asistirao svaki put kada je bilo bitno, a bivši igrač Partizana Dante Egzum pokazao je zbog čega je dobio NBA poziv posle nastupa u Evroligi i sjajno čitao odbranu "Orlova" i pronalazio greške.

Ključna stvar je ponovo bila četvrta četvrtina u kojoj su izabranici Svetislava Pešića ubacili tek 14 poena, a pored gore pomenuta dva igrača koja nisu igrala treba spomenuti i Vanju Marinkovića koji se povredio u drugom poluvremenu.

Nikola Jokić je sredinom treće četvrtine imao dabl-dabl učinak, ali to nije pomoglo Srbiji da izbegne poraz. Probao je Pešić da ga upari sa Milutinovim pred kraj susreta, ali ništa se nije dogodilo.

Imala je Srbija svoje dobre momente, imala i preokrete u par navarata, ali je u većem delu meča gubila od Australije i samim tim zasluženo poražena u ovom pripremnom susretu.

U sredu od 18 časova nas očekuje duel Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, a podsetimo, Australija je protiv njih u ponedeljak pružila sjajan otpor.

Utakmicu Srbije i Australije mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.


 

Završeno

17:00

Semafor
(15:20, 25:19, 19:23, 14:22)
  SRB   AUS  
  73 : 84  

19:59

Poraz Srbije u Abu Dabiju

U pripremnoj utakmici je Australija pobedila Srbiju rezultatom 84:73 i to potpuno zasluženo. Srbija je gubila tokom maltene čitavog susreta.

Filip Petrušev je sa 17 poena bio najefikasniji, Nikola Jokić je imao 14 poena i 14 skokova, dok su po 12 imali Aleksa Avramović i Nikola Milutinov, a 7 poena ubacio je Vanja Marinković i 6 poena uz 8 asistencija bilo je delo Vasilija Micića.

U redovima Australije, 28 poena je imao Peti Mils, 15 poena, 7 skokova i 4 asistencije Dante Egzum, 13 je imao Džoš Gidi, a 8 Dajson Denijels.
 

19:58

39-40' Poslednja dva minuta utakmice

Faul u napadu, pa dobra odbrana Srbije i zaštićen je obruč. Potom se Filip Petrušev odlično snašao i posle dužeg vremena postigao poene za Srbiju. Peti Mils mu odmah odgovara, 69:80

Umalo tuča! Gudurić je ušao u sukob sa klupom Australije...

19:48

38' Drama u Abu Dabiju

Jokić ostavlja pas Miciću koji promašuje šut za tri poena... Ide Australija u kontru, Denijels i Egzum u reketu i Radanov je stigao da udari Egzuma, ali sudije kažu da faula nema. Idemo na tajm-aut

19:46

36' Nesportska

Peti Mils sjajno reaguje i izbacuje Jaramaza pa pogađa šut sa polu distance. Jaramaz onda gubi loptu i pravi nesportski faul nad Milsom...

Pogađa oba bacanja, 67:73, a onda i trojka! 67:76, Srbija "tone"

19:40

Peđa Milosavljević/Starsport

19:39

35' Milutinov i Avramović igraju sjajno!

Rampa Milutinova nad Gidijem! Nema lakih poena, dobar odgovor Srbije i onda Nikola pravi sjajan blok za Avramovića i revanšira mu se za onu asistenciju, poljana u reketu Australije i laki poeni Avramovića, 67:66

Avramović  igra sjajnu odbranu i tera Gidija da izgubi loptu. Odličan potez... Prvi put na terenu zajedno Nikola Milutinov i Nikola Jokić, pa da vidimo šta nam ovo donosi.

Sjajan pas Milsa za Denijelsa i nova trojka... Ovo boli. 67:69

19:38

33' Klackalica

Jaramaz je obezbedio ofanzivni skok i dodatni posed, a onda posle greške Avramovića Dante Egzum poentira kroz rupu u odbrani Srbije, 65:66

19:35

31' Srbija povela...

Četiri brza poena Srbije i odlična reakcija Alekse Avramovića, pa Srbija opet vodi 62:61

Ipak, nije ovo bilo dugoročno, odmah je Lendejl pogodio za 62:63 i onda promašuje Pokuševski, a Jaramaz pravi ličnu grešku i seče kontru Australije

Kontra napad koji Avramović završava ali up pasom za Milutinova i snažno zakucavanje u Etihad Areni! 65:64 opet vodi Srbija

19:33

Podeli:

Komentari 431

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Prva vožnja: Renault Rafale – džet set

Renault je svoju "perjanicu" nazvao po avionu, simbolu prestižne prošlosti brenda. Rafale reprezentuje duh inovacija koje se prepliću kroz istoriju, sa rešenjima koja prevazilaze i premijum modele.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

10:35

1 h

Aktuelno

Ostaje u pritvoru

Francuski sud produžio je pritvor osnivaču Telegrama Pavelu Durovu koji je uhapšen u subotu na aerodromu u Parizu zbog navodnih prekršaja u vezi sa aplikacijom Telegram.

Tanjug

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu