Nova vest
Košarka 0

12.7.2024.

11:10

Problemi za rivala Srbije pred Olimpijske igre

Košarkaš Tremont Voters ukazao je na loše stanje u reprezentaciji Portorika pred start Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Voters je blistao u utakmicama polufinala i finala, gde je Portoriko slavio i na kraju obezbedio plasman na Igre u Parizu. Oni su u finalnom meču bili bolji od Litvanije rezultatom 79:68.

On je posle meča i velike pobede se oglasio na Instagram profilu, gde nije konkrentno naglasio o čemu se tačno i gde je problem.

"Nisam mogao da spavam kako treba tokom prethodne tri sedmice, ali nisam dozvolio da to utiče na moje nastupe. Ne želim da napravim problem ili omalovažim savez, već da otvorim javnosti oči i izazovem promenu. Svi želimo da budemo poštovani, baš kao što tako i veoma strastveno predstavljamo Portoriko. To što vam neko kaže da će se pobrinuti za sve što vam je neophodno i ne znači da će tako biti“, rekao je Voters i dodao:

"Uvažavamo i nekadašnje igrače koji su nam utabali put, ali bi kako vreme prolazi i resursi i način na koji se savez ophode prema košarkašima trebalo da se poboljša. Atlete na koledžima odnedavno zarađuju, moji saigrači i ja nismo dočekali to, ali smo srećni zbog mlađih momaka. Godinama smo se borili kako bi atlete dobijale ono što i zaslužuju, a tako treba da bude i ubuduće. Ako mi sportisti dajemo sve od sebe, očekujemo da se i odgovorni prema nama ophode na isti način“.

Nastavio je Voters u istom ritmu.

"Za nacionalni tim uvek dajem maksimum i igram požrtvovano, čak i kada me muče povrede. Znam brojne priče igrača koji su prolazili kroz svakojake probleme bez da je iko za njih znao. Zato sada govorim u ime svih nas – želimo da na adekvatan način budemo tretirani i da nam pruže ljubav iz saveza baš kao što to mi radimo i osećamo prema Portoriku kada smo na parketu. Briga me i ako me ‘ugase’, ovo pričam i za sve one koji misle da na to nemaju pravo. Stojim iza svojih reči i neću dozvoliti da plasman na OI zataška problem. Olimpijac sam i na parketu i u životu

Košarkaši Portorika će u svom prvom duelu na Olimpijskim igrama igrati protiv Južnog Sudana.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu