Nova vest
Košarka 10

7.7.2024.

23:45

Selektor Hrvatske: "Ne volim da slavim poraze, ali..."

Selektor košarkaša Hrvatske Josip Sesar pohvalio je svoj tim uprkos porazu od Grčke u finalu kvalifikacija za OI.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Serhat Cagdas/Anadolu Agency

Hrvati su u Pireju izgubili od domaće selekcije 80:69 i tako ostali bez olimpijske norme za Pariz.


"Čestitam Grcima i želim im sreću u Parizu, ali želim i svojim momcima da čestitam na turniru. Odigrali smo dobar turnir i jedva čekam nove reprezentativne akcije. Kada pogledaš statistiku, nadskakali smo ih 39-36, ali oni su imali osam napadačkih koje su realizovali. Mi onda par puta ostanemo na otvorenom šutu i ne pogodimo. Ova grčka ekipa može jako daleko u Parizu. Ne volim da slavim poraze i ne mogu biti ni zadovoljan, ali sad smo pokazali da smo na pravom putu s ovime što radimo", rekao je Sesar.

On je apostrofirao Janisa Adetokumba kao nerešiv problem za njegove igrače.

''Kad god bi dobio dva metra slobodnog puta, završio bi ili poenima ili dobio faul. Ogroman je, radi razlomljeni dvokorak, uđe u igrača i dobije faul. Nemamo mi takva tela da ga zatvorimo. Onda su tu Mitoglou, Papajanis... Blagoslov je voditim tims toliko talenta i s takvim arsenalom oružja. Držali smo se, iako smo imali i propadanje u zatvaranju prvog poluvremena, pa onda i u trećoj deonici, kada smo bili ishitreni s nekim šutevima. Nismo dozvolili da se raspadnemo, odigrali smo dobar turnir", poručio je Sesar.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu