Nova vest
Košarka 10

4.7.2024.

19:54

Brazil izgubio i eliminisao Crnu Goru – podbacili Jago i Kaboklo

Košarkaška reprezentacija Crne Gore eliminisana je sa kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Selekciji Crne Gore je bila potrebna pobeda Brazila ili pobeda Kameruna veća od 15 poena razlike kako bi se domogli plasmana u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rigi.

Brazilci nisu najbolje odigrali ovaj meč i poraženi su rezultatom 77:74, odnosno 3 poena razlike što je taman ono što Crnoj Gori ne odgovara.

To znači da će Brazil i Kamerun otići dalje i da se ukrštaju sa Letonijom i Filipinima, a da se Crna Gora poput Gruzije oprostila od pariskih igara.

Već od starta se videl da se Kamerunci ne šale i sredinom prve deonice stekli su malo ozbiljniju prednost i pobegli na 17:10, ali su se Brazilci konsolidovali i sa zaostatkom od dva poena završili prvu četvrtinu, 29:27.

Da, bilo je mnogo poena u uvodnih 10 minuta, a onda sledi "crna serija" Brazila i pet minuta bez koša pa za to vreme Kamerun pravi seriju 16:0 i vođstvom 56:39 odlazi na poluvreme.

Uspeli su izabranici Ace Petrovića da se uozbilje i dozvole Kameruncima samo 12 poena u trećoj četvrtini. Bilo je naznaka da Brazil može da preokrene ovo i da obraduje Crnu Goru.

Dvocifrenu prednost su istopili i slobodnim bacanjima Benitea izjednačili na 74:74 pred ulazak u poslednji minut, a onda sledi trojka Džeremaje Hila koja ih je bacila u očaj.

Poslednji posed Benite nije iskoristio, lopta nije htela u koš za izjednačenje, pa je Hil želeo da reši pitanje pobednika i promašio, a Džordan Bajehe uhvatio ofanzivni skok.

Najefikasniji je bio Džeremaja Hil sa 22 poena, a 15 je imao Brajs Ejaga Bidijas. U redovima Brazila, 19 je imao Mejndl, 16 Lukas Dijas, 10 Kaboklo uz 4 skoka i 6 Jago dos Santos uz 5 skokova i 6 asistencija, ali tek 2 od 10 iz igre.


 

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

3 h

Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

5 h

Novo Sport Video Menu