Nova vest
Košarka 0

10.9.2024.

13:26

Odlazak koji je možda najavio i Pešićev

Oliver Kostić, doskorašnji asistent Svetislava Pešića, napustio je tu poziciju posle Olimpijskih igara i preuzeo reprezentaciju Kuvajta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Kada je odlazio govorio je i o statusu Pešića, pre nego što se danas pojavila informacija da on više neće biti selektor Srbije.

"Naravno da je osvajanje olimpijske medalje ogromna satisfakcija za njega, jer mu je nedostajala u kolekciji, ali motivacija kod njega uvek postoji. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati. Ugovor mu je istekao, vreme će pokazati da li će se nastaviti ili ne", rekao je Kostić nedavno u razgovoru za "Meridian Sport".

Rođeni Piroćanac je od dolaska Pešića na mesto selektora Srbije bio njegov pomoćnik i zajedno su bili značajni za sjajne rezultate srpskom tima, kao što je, najskorije, bronzana medalja sa Olimpijskih igara u Parizu.

Kostić je prošle sezone vodio ekipu Juventusa iz Litvanije, to je radio sa velikim uspehom i zbog toga je dobio nagradu za najboljeg trenera lige. 

Pre toga je bio trener drugog tima Bajerna u periodu od 2014. do 2018. godine, da bi po dolasku Dejana Radonjića bio prekomandovan na mesto pomoćnog trenera. 

Kostić ima 51 godinu, a u reprezentaciju Kuvaita, koju preuzima prema informacijama Meridian sporta, imaće pravi zadatak.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu