Nova vest
Košarka 82

29.7.2024.

14:13

"Minus 26 je surova realnost srpske košarke"

Košarkaška reprezentacija Srbije je porazom od Amerike započela Olimpijske igre, a utiske o meču je izneo i bivši košarkaš Milutin Aleksić.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Amerika je apsolutni favorit za zlato, što su na koži osetili i izabranici Svetislava Pešića koji su pretrpeli ubedljiv poraz sa 110:84, a Aleksić je za SK poručio da se radi o "surovoj realnosti".

"Sve je ovo očekivano, da se ne hvatamo puke krajnje razlike. Možda je previsoka, možda deluje kao udar na sujete, ali, oni su apsolutni favoriti, daleko ispred svih ostalih učesnika. To je surova realnost, a moramo dalje. Oni su takav skup veterana – velikana, koji su sa razlogom najplaćeniji na planeti i u Francusku su, mrtvi ozbiljni, došli po još jedno zlato. Njima je teško odoleti na terenu", istakao je Aleksić.

Nadi za nečim drugačijim nema mesta.

"U ovom momentu, Srbija ne može više da očekuje, da se nečem drugom nadamo. Jedino da Amerikanci imaju loš dan, a mi da budemo bar perfektni. Tako stoje stvari. Nismo mi bili toliko loši, koliko su oni fenomenalni", jasan je bivši prvotimac Crvene zvezde.
 



Kako je objasnio, jasno se vidi razlika između pripremnih mečeva i takmičenja.

"Razlika je pripremni period, kada su se rezultatski namučili sa Južnim Sudanom ili Nemačkom. Sa prvima će igrati u našoj C grupi, videćete jedan drugačiji scenario. Oni imaju totalno različitu motivaciju, kao i većina, kada su u takmičarskom programu".

Odbrana nad Amerikancima ne može biti bolja kad imate jednog Kevina Durenta.

"Nema rešenja, niti odbrane od šuta Kevina Durenta. Kakvu je neverovatnu rolu odigrao. Ja tako nešto još nisam video. Uđe onako „hladan“ sa klupe, u sledećem minutu uputi šut, pogodi, a onda kao da nema kraja njegovom nizu. Čudesno dobro", dodao je.
 



Na kraju je izneo zaključak i o pojedincima u našem timu.

"Od Bogdana Bogdanovića se očekuje veći učinak, posebno da pogodi veći broj šuteva. Ali, to baš tako i ne ide, kada te najviše pritiskaju. Dok je selekcija šuta Nikole Jovića relativno upitna. Ali, on je još uvek nedovoljno oporavljen, pa ga selektor Svetislav Pešić svesno trpi. Ukupno, nije to bila toliko loša utakmica za Srbiju, koju tek čekaju veoma važni ispiti u grupi C", zaključio je Aleksić u razgovoru za SK.
 

Podeli:

Komentari 82

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu