Nova vest
Košarka 2

21.7.2024.

19:00

Srpske košarkašice savladale Nigeriju pred put u Pariz

Košarkašice Srbije su savladale Nigeriju sa 70:62, u "Beogradskoj areni", u ovkiru pripremnog meča za Olimpijske igre u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Izabranice Marine Maljković su uspele da upišu pobedu i ovo je druga u pripremnim mečevima za Srbiju, posle poraza od Belgije (106:59) i Francuske (85:63).

Start meča obeležio je oproštaj od reprezentacije Maje Škorić i Aleksandre Crvendakić, koje su se zajedno sa ostalim igračicama slikale na centru.

Najraspoloženija je bila Jovana Nogić sa 15 poena i dva skoka, pratila je Angela Dugalić sa 12 poena i šest skokova.

Srpske košarkašice su odlično ušle u duel i od početka diktirale tempo. Prvu četvrtinu su dobile sa 21:15, a do poluvremena su dodatno uvećale prednost – 39:29.

Nastavile su sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, stečenu prednost su održavale do samog kraja. U završnici meča su Nigerijke uspele da dođu do -6, ali ne i da uđu u neizvesnu završnicu. Srbija je rutinski sačuvala prednost i upisala pobedu – 70:62.

Srbija 28. jula igra prvi meč protiv Portorika na Olimpijskim igrama, a u grupi su još i Španija i Kina, a dalje idu dve prvoplasirane selekcije, kao i dve najbolja trećeplasirana tima.

Što se Nigerije tiče, oni će na OI biti u grupi sa Australijom, Franucskom i Kanadom.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Lige petice

Udarac za Real Madrid

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je marokanski plejmejker ​​Brahim Dijas povredio mišić u subotu tokom utakmice protiv Real Sosijedada i da neće moći da izlazi na teren nekoliko nedelja.

B92.sport

15:50

18 min

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

34 min

Novo Sport Video Menu