Nova vest
Košarka 0

10.10.2024.

23:25

Šuška se, šuška: Jedan Srbin u prvih 100 za NBA draft

Iako je sezona tek počela, pažnja košarkaškog sveta već je usmerena na NBA draft 2025. godine. Među onima koji najviše prate mlade talente je Džonatan Givoni, stručnjak američkog ESPN-a, poznat po svom dugogodišnjem radu na praćenju košarkaša širom sveta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Dragana Stjepanović

Givoni je objavio veliko istraživanje u kojem je rangirao 100 košarkaša s najvećim šansama da budu birani visoko na narednom NBA draftu.

U tom elitnom društvu našao se samo jedan Srbin – Bogoljub Marković, 19-godišnji košarkaš Mege.
 

Marković, rodom iz Užica, visok 210 centimetara, skrenuo je pažnju srpske javnosti sjajnim partijama tokom leta 2023. godine. Bio je jedan od ključnih igrača reprezentacije Srbije do 18 godina, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Nišu.

Na početku nove sezone, Marković dobija značajnu minutažu u ekipi Mege. U prvim utakmicama, protiv Krke, FMP-a i Dubaija, u proseku je na terenu provodio 29 minuta, postizao 10,7 poena i beležio 4,7 skokova po meču. Njegov razvoj pažljivo prate skauti širom sveta, pa je uvrštavanje na listu Givonija potpuno zasluženo.

Od igrača iz regiona, na listi se nalaze i dvojica Hrvata – Majkl Ružić, koji igra za Huventud, i Zvonimir Ivišić sa univerziteta Arkanzas. Tu je i Milan Momčilović, američki košarkaš srpskog porekla koji nosi dres Ajova Stejta.

Međutim, najveću pažnju privlači Kuper Fleg, superzvezda Djuka, kojem mnogi predviđaju da će biti prvi izbor na NBA draftu. U prvih pet rangiranih igrača nalaze se i Ejs Bejli, Dilan Harper, Vi-Džej Edžkom i Nolan Traore.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

12 h

Novo Sport Video Menu