Nova vest
Košarka 14

27.9.2024.

7:58

Amerikanci pitali Jokića – NBA prsten ili olimpijska bronza? VIDEO

Centar Denvera Nikola Jokić upitan je da objasni da li postoji razlika između osvajanja NBA prstena i olimpijske bronze.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Trostruki MVP NBA lige šampion najjače lige na svetu postao je 2023. godine, a ovog leta sa reprezentacijom Srbije osvojio je treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Sličan, ali i drugačiji osećaj je osvojiti prvi put nešto za ovu organizaciju, za sebe. Igrati za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, igrate sa drugarima sa kojima ste odrasli, koje znate od 13, 14 godina. Sada se boriti za reprezentaciju protiv najboljih na svetu. Slično je, ali se opet i razlikuje”, rekao je Jokić.


Jokić je potom izdvojio najjače utiskesa olimpijskog turnira.

"Ostvarili smo najveći preokret u istoriji Igara protiv Australije, odigrali veoma dobru utakmicu protiv SAD, imali smo i sjajnu proslavu. Pamtiću odnose i vreme koje sam proveo imao sa prijateljima", dodao je Nikola.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

18 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Novo Sport Video Menu