Nova vest
Košarka 3

19.9.2024.

18:00

Povlači se dres Vinsa Kartera

NBA franšiza Bruklin Netsi povlače dres sa brojem 15 u čast Vinsa Kartera.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/JEFF KOWALSKY

Vins Karter je svojevremeno bio jedna od najvećih zvezda NBA lige kada su njegova spektakularna zakucavanja često znala da "raspamete" sve ljubitelje košarke.

Vins je draftova od strane Toronto Reptorsa sa univerziteta Severna Karolina, da bi posle šest godina (tačnije, 2004. godine) stigao u Nju Džerzi Netse i dres sa brojem 15 nosio sve do 2009. godine.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Uz Džejsona Kida jedan je od najboljih igrača u modernoj istoriji Netsa, a u tom periodu mu je saigrač bio i bivši srpski reprezentativac i centar Partizana Nenad Krstić, dok je jednu sezonu u Nju Džerziju igrao i Mile Ilić.

Kako su Bruklin Netsi objavili, oni će 25. januara u "Barclays Centru" na utakmici protiv Majami Hita povući dres sa brojem 15 u ačst Vinsa Kartera.

To je sedmi dres u istoriji franšize koji će visiti sa svodova hale, a prethodno su povukli broj 3 u čast Dražena Petrovića, broj 5 zbog Džejsona Kida, 23 Džona Vilijamsona, 25 Bila Melkionija, 32 Džulijusa "Doktor Džeja" Irvinga i 52 Čarlsa "Baka" Vilijamsa.

"Oduševljeni smo što ćemo ukazati veliku čast nekadašnjem igraču Netsa Vinsu Karteru koji doneo mnogo toga ovoj organizaciji kako na terenu tako i van njega. On je važan deo istorije Netsa i jedva čekamo da ga ponovo ugostimo u našoj hali i da proslavimo njegovu zaostavštinu", rekao je vlasnik Netsa Džo Tsai.


Karter je pomenutih pet sezona igrao za Netse i odigrao 374 zvanične utakmice sa prosekom 23,6 poena uz 5,8 skokova, 4.7 asistencija i 1,2 ukradene lopte na 37,9 minuta po utakmici.

Tri puta je kao igrač Netsa bio na Ol Staru i treći je najbolji strelac u istoriji franšize za 8.834 poena u njihovom dresu, dok je jedini sa preko 2.000 poena u jednoj sezoni.
 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu