Nova vest
Košarka 1

13.9.2024.

12:00

Derozan: "Jedini koga nismo mogli da pobedimo je Lebron"

Američki košarkaš Demar Derozan je istakao da su Toronto Reptrosi mogli da osvoje šampionat da je Lebron Džejms napustio Klivlend Kavalirse nešto ranije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/DAVID MAXWELL

U razgovoru za “ESPN”, Derozan je govorio o potencijalu nekadašnjeg tima Reptorsa o mogućem osvajanju šampionata da je Lebron Džejms ranije napustio Istočnu konferenciju.

Derozan je bio ključan igrač u plej-ofu Toronta, ali se stalno suočavao sa eliminacijom od strane Lebronovih Klivlend Kavalirsa.

Na pitanje da li su Reptorsi mogli da osvoje titulu nakon što je Džejms prešao u Los Anđeles Lejkerse, Derozan je samouvereno odgovorio potvrdno.

“Nikada ne diskreditujem te momke, oni su to osvojili, zaslužili su. Konačno sam došao do toga da sam bio srećan zbog njih”, rekao je Derozan, misleći na pobednički tim Toronta 2018/19.

“Jedina osoba koju nismo mlogli da pobedimo je Lebron”, dodao je on.

Derozan se godinu pre osvajanja Reptrosa preselio u redove San Antonio Sparsa.

Razmišljajući o prethodnim sezonama Reptorsa je izjavio da je tim bio blizu probijanja, ali da mu je za to bio potreban poslednji “deo slagalice”.

“Osećao sam da nam je u odnosu na godinu koju smo imali ranije bio potreban samo jedan deo da nekako dođemo do vrha”.

Taj deo koji je nedostajao je po njegovom mišljenju odlazak Lebrona na Zapad, što bi otvorilo vrata za potencijalnu titulu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu