Nova vest
Košarka 14

7.7.2024.

16:20

Lebron pomaže Lejkersima: Potez koji dugo nije viđen

Lebron Džejms, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, prihvatio je da sebi smanji platu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Već smo preneli da je Lebron Džejms prihvatio dvogodišnji ugovor od Los Anđeles Lejkersa vredan 104 miliona dolara, kako je javio Adrijan Vojnarovski sa ESPN.

Ipak, došlo je do korekcije ovog ugovora. Pošto je NBA liga postavila novi finansijski sistem i podelila ga na tri nivoa, Lebron je odlučio da sebi smanji platu za tri miliona i tako ostavi Lejkerse ispod drugog nivoa.

On će zaraditi manje od maksimalnog ugovora, što se nije desilo preko deset godina, pa će za dve godine inkasirati 101 milion dolara.

Ostaće mu garantovana klauzula da ne može biti trejdovan kao i da se on pita da li će aktivirati drugu godinu ugovora.

Već smo pisali o tome da je Lebron želeo manju platu kako bi se oslobodilo oko 13 miliona dolara prostora za "mid level exception" tip ugovora i jedan kvalitetan igrač koji bi im pomogao, ali takvog igrača nisu mogli da nađu jer su ih svi odbili.

Lejkersi su trenutno na trećem nivou, drugi im je 45.000 dolara daleko zbog ovog smanjenja plate Lebronu Džejmsu i to znači da 2032. godine neće imati "zamrznutog" pika za trejd narednog leta kao kaznu za prekoračenje seleri kepa.

Kada je poslednji put Lebron uzeo manju platu, bilo je to 2010. godine u Majamiju i sa tih dodatnih 15 miliona dolara stvoren je supertim koji je imao dve šampionske titule i četiri odigrana finala.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu